Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

L’Audiència de Barcelona decreta presó per a un altre dels nou detinguts per la violació múltiple de Sabadell

ACN Sabadell.-L’Audiència de Barcelona ha decretat presó provisional sense fiança per a un altre dels nou detinguts per la violació múltiple al barri de Can Feu de Sabadell, J.B. El […]

Avatar
Agències 02/04/2019

ACN Sabadell.-L’Audiència de Barcelona ha decretat presó provisional sense fiança per a un altre dels nou detinguts per la violació múltiple al barri de Can Feu de Sabadell, J.B. El jutge instructor havia decidit inicialment deixar-lo en llibertat, però l’Audiència ha estimat un recurs de l’acusació particular i de la fiscalia i ha dictat una ordre de recerca i detenció. El tribunal constata que l’investigat estava present en el local quan un altre home va portar la jove per la força i ell i dos individus més la van violar en una estància contigua. L’investigat no només no va ajudar la víctima, sinó que l’Audiència considera que la seva presència “va ajudar a crear la intimidació ambiental que va facilitar l’execució de les agressions” i que va fer que la noia ni tan sols es plantegés la fuga.

J.B. té una ordre de detenció i no té residència legal. Segons l’Audiència, tampoc té arrelament, ja que treballa quan pot a la construcció i recull xavalla. És per això que creu que hi ha un “altíssim risc de fuga”. El tribunal pren aquesta decisió per majoria però amb un vot particular en contra.Per aquesta causa hi ha un altre home a la presó, M.A., ja que se’l considera un dels tres autors de les violacions. Els altres set detinguts estan en llibertat, però un d’ells, K.O., no s’ha presentat a les compareixences periòdiques fixades pel jutge i hi ha una ordre de recerca contra ell.