Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

L’Audiència de Barcelona arxiva la causa contra Gala Pin per les declaracions contra MK Premium

ACN Barcelona.-L’Audiència Provincial de Barcelona ha arxivat la causa oberta contra Gala Pin per les declaracions que va fer l’abril del 2017 al programa ‘Els Matins’ de TV3 contra MK […]

Avatar
Agències 04/07/2019

ACN Barcelona.-L’Audiència Provincial de Barcelona ha arxivat la causa oberta contra Gala Pin per les declaracions que va fer l’abril del 2017 al programa ‘Els Matins’ de TV3 contra MK Premium i el seu administrador, Daivel Leiva. En un comunicat, Barcelona en Comú ha explicat que els jutges del cas han considerat que les manifestacions de Pin estan emparades per la llibertat d’expressió en qüestions d’interès públic. Pin va acusar el fons inversor d”’especulador immobiliari” i va denunciar ”l’assetjament” que patien els veïns de dues finques del carrer Lancaster del Raval. El jutge considera que les dues afirmacions són ”certes” i segons Barcelona en comú, en la resolució judicial es destaca que Pin exercia les seves funcions com a regidora de Ciutat Vella sobre ”un assumpte d’interès social”.

MK Premium va denunciar Pin per ”calúmnies i injúries” i va amenaçar d’interposar-li una querella criminal. El maig passat, la jutgessa va decidir enviar a judici la exregidora de Ciutat vella, però segons ha informat Barcelona en Comú els magistrats han acabat arxivant la causa en considerar que les manifestacions de Pin no són jurídic-penalment ”rellevants” perquè deriven d’un procés d’investigació i constatació previ que l’exregidora coneixia ”de primera mà”.En un missatge a Facebook, Pin ha agraït els col·lectius que han denunciat pràctiques ”mafioses” d’MKPremium i han fet costat als veïns que pateixen aquestes situacions. Ha reiterat que l’empresa busca el ”rèdit econòmic” i creu que la ciutat és ”un taulell de monopoly” actuant ”sense cap escrúpol”.