Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

L’atur a l’eurozona es manté en mínims històrics després de situar-se en el 6,6% al desembre

ACN Brussel·les – L’atur a l’eurozona durant el mes de desembre es va mantenir pràcticament en mínims històrics després de registrar una taxa del 6,6%. Segons les dades provisionals presentades […]

Agències 01/02/2023

ACN Brussel·les – L’atur a l’eurozona durant el mes de desembre es va mantenir pràcticament en mínims històrics després de registrar una taxa del 6,6%. Segons les dades provisionals presentades aquest dimecres per l’Eurostat, poc més d’11 milions de persones es trobaven sense feina al conjunt de la zona euro, 23.000 més respecte al novembre. Si bé es tracta d’un augment en termes absoluts, el creixement és tan reduït que el percentatge d’aturats no varia. La taxa, a més, és nou dècimes més baixa en comparació amb el desembre de 2021. Pel que fa a la desocupació juvenil, aquesta va créixer lleugerament a l’eurozona (+3.000 persones), però la taxa es va mantenir en el 14,8%.

Per sexes, la taxa d’atur entre les dones continua sent més alta que entre els homes. En concret, la desocupació femenina al desembre es va situar en el 7%, set dècimes per sobre la masculina (6,3%). En tots dos casos, la taxa va ser la mateixa respecte al mes anterior.

Per la seva banda, Espanya es manté com el país amb la taxa d’atur més alta de l’eurozona, amb un 13,1%. A continuació apareixen Grècia (11,6%) i Itàlia (7,8%), mentre que a l’altre extrem se situen la República Txeca (2,3%), Polònia (2,9%) i Alemanya (2,9%).

En el cas de l’atur juvenil, l’Estat torna a presentar les pitjors dades (29,6%) després de superar Grècia (28,9). A la part baixa de la llista, en canvi, hi ha Alemanya (5,8%), els Països Baixos (7,5%) i Àustria (9,1%).