Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

L’atur a Espanya se situa més de vuit punts per sobre de la mitjana de l’OCDE el juliol

ACN Brussel·les.-L’atur a Espanya s’ha situat més de vuit punts per sobre de la mitjana dels països que formen part de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic […]

Agències 09/09/2020

ACN Brussel·les.-L’atur a Espanya s’ha situat més de vuit punts per sobre de la mitjana dels països que formen part de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE). Segons dades de l’organisme, la mitjana de l’OCDE es troba en el 7,7% el juliol, mentre que la taxa d’atur d’Espanya és del 15,8%, una xifra que situa l’Estat com el segon país amb més atur de l’OCDE, només per darrere de Colòmbia. L’Estat registra el juliol la mateixa taxa d’atur que el juny, que està encara més de dos punts per sobre dels nivells previs a la pandèmia de covid-19. Pel que fa a l’atur entre els joves de 15 a 24 anys, Espanya és l’estat de l’OCDE amb una taxa més alta, situada en el 41,7%. La mitjana de l’OCDE és del 16,2%.

Gairebé vuit punts separen també la taxa d’atur d’Espanya de la de l’eurozona, que se situa en el 7,9% el juliol, set dècimes per sobre de la del conjunt de la Unió Europea. Mentre països com els Estats Units o el Canadà veuen disminuir la taxa d’atur el juliol, la majoria dels estats de l’eurozona veuen augmentar l’atur durant aquest mes. És el cas també de les principals economies de la zona euro. A Alemanya, l’atur s’ha incrementat una dècima fins al 4,4% el juliol, mentre que a França s’ha incrementat en tres dècimes fins al 6,9%.