Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

L’ATM reitera la conveniència d’intentar flexibilitzar l’horari laboral i docent per evitar les hores punta

ACN Barcelona.-L’autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha reiterat la conveniència d’intentar flexibilitzar l’horari laboral i docent amb l’objectiu de destensar el transport públic durant les hores punta i així evitar […]

Avatar
Agències 10/09/2020

ACN Barcelona.-L’autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha reiterat la conveniència d’intentar flexibilitzar l’horari laboral i docent amb l’objectiu de destensar el transport públic durant les hores punta i així evitar aglomeracions. En un comunicat aquest dijous coincidint amb l’inici del curs escolar la setmana que ve i un previsible augment de la demanda, l’ATM recorda que les mesures d’autoprotecció continuen sent imprescindibles i que la mascareta ha d’estar permanentment col·locada, que cal seguir la senyalització existent a les estacions i que cal evitar converses llargues a l’interior dels vagons. D’altra banda, l’ATM assegura que viatjar en transport públic és segur i que diferents estudis demostren que no és una font important de contagi.

A partir de dilluns, quan comença el curs escolar, es preveu un augment de la demanda del transport públic. Per això, els operadors ja desplegaran el 100% de l’oferta disponible, inclosos els serveis vinculats a l’activitat lectiva. Tant al metro com alls busos de TMB, ja circulen tots els vehicles disponibles, així com a Rodalies, que recupera les línies R7 i R8 a partir de dilluns, i FGC, que recupera el trajecte habitual de l’L7. També funcionaran a ple rendiment, el TRAM, el bus metropolità gestionat per l’AMB, el bus interurbà gestionat per la Generalitat (incloses les línies a la UAB) i pràcticament tots els busos urbans integrats a l’AMTU. L’autoritat del Transport Metropolità ha recordat que s’han posat a disposició dels viatgers diferents mesures d’higienització i prevenció per garantir la seguretat de la xarxa, com una renovació constant de l’aire en tots els vehicles, personal d’atenció en els punts on es poden concentrar més usuaris, senyalització o dispensadors de gel hidroalcohòlic.Actualment, totes les estacions de FGC, 72 estacions de TMB i 20 de Rodalies de Catalunya ja disposen de dispensadors. A més, els principals operadors ja han obtingut, o estan en procés d’obtenir, la certificació d’espai segur d’acord als seus protocols de neteja i desinfecció davant la covid-19.