Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

L’ATM estima que el dèficit al sistema de transport públic metropolità provocat per la covid-19 serà de 750 MEUR

ACN Barcelona.-L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) estima que el dèficit al sistema de transport públic metropolità provocat per la crisi de la covid-19 serà de 750 milions d’euros. A través […]

Avatar
Agències 17/12/2020

ACN Barcelona.-L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) estima que el dèficit al sistema de transport públic metropolità provocat per la crisi de la covid-19 serà de 750 milions d’euros. A través d’un comunicat emès aquest dijous, l’organisme assenyala que el dèficit causat per la pandèmia aquest any ascendeix a 442 MEUR, mentre que pel 2021 calcula un dèficit de 308 MEUR. Per altra banda, l’ATM reclama al govern espanyol que ampliï el fons creat per compensar les pèrdues derivades de la covid-19. A hores d’ara, l’ens compta amb una previsió de compensació de 215 MEUR, una xifra que quedaria “molt curta” per poder fer front a una situació financera “molt complicada”.

El comunicat de l’ATM arriba després que diversos mitjans publiquessin que el dèficit causat per la pandèmia al transport públic era de 180 MEUR. Segons l’ATM, aquesta xifra només correspon a TMB i, per tant, es tracta d’una xifra “parcial” que “queda curta” respecte a la realitat.