Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

L’Atlàntida de Vic celebrarà 10 anys d’història amb quatre dies d’actes culturals gratuïts i per a tots els públics

ACN Vic.-El 23 d’abril del 2020, l’Atlàntida de Vic, un dels equipaments culturals de referència a nivell de país, celebra 10 anys d’història. Tota una dècada en què s’ha convertit […]

Avatar
Agències 10/12/2019

ACN Vic.-El 23 d’abril del 2020, l’Atlàntida de Vic, un dels equipaments culturals de referència a nivell de país, celebra 10 anys d’història. Tota una dècada en què s’ha convertit en un projecte “únic i insubstituïble”. Així ho ha explicat l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, qui ha afegit que, per celebrar-ho, s’han projectat quatre dies d’activitats culturals gratuïtes i per a tots els públics. Entre elles, destaca un espectacle de dansa vertical a la façana de l’Atlàntida, una jornada de 10 hores ‘non stop’ d’espectacles i activitats, i la representació de l’obra ‘Oda a Verdaguer’, de Salvador Brotons. A banda de la presentació del desè aniversari, l’Atlàntida ha avançat també la nova temporada, que inclou 40 espectacles de música i teatre.

La festa de celebració té en compte quatre valors que, segons la directora de l’equipament, Montse Catllar, defineixen l’Atlàntida de Vic: la diversitat cultural, la participació social, el seu valor arquitectònic i urbanístic i, finalment, la catalanitat. El tret de sortida de la celebració del 10è aniversari de l’equipament començarà “de forma discreta” el mateix 23 d’abril per tal de no interferir en la Diada de Sant Jordi. L’endemà, dia 24, es durà a terme l’activitat institucional. La vesprada culminarà amb un espectacle de dansa vertical de la companyia Delrevés a la façana de l’Atlàntida. “Serà una peça espectacular i única”, han subratllat des de l’Atlàntida. L’endemà, dia 25, es posaran en marxa 10 hores ‘non stop’ d’espectacles i activitats. Es faran actes culturals durant tot el dia i de tota mena, molts seran de caire familiar, i tots seran gratuïts i representaran tots els generes artístics. La cloenda dels quatre dies de festa es farà amb l’obra ‘Oda a Verdaguer’, de Salvador Brotons, una peça que es va estrenar l’any del 175è aniversari del naixement del poeta i que va ser una de les darreres obres que es van interpretar a l’antiga Atlàntida. Més de 30.000 localitats, 10.000 de gratuïtes L’acte de presentació del 10è aniversari també ha servit per avançar la programació de la nova temporada del teatre, de febrer al juliol del 2020, que inclou 40 espectacles de música i teatre. En total, s’oferiran més de 30.000 localitats, de les quals en destaca el fet que 10.000 d’elles seran gratuïtes. La venda d’entrades s’inicia aquest dimecres per als padrins del teatre, i a partir del dia 16 per a tots els públics.