Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Lastra acusa el PP d’incitar les protestes contra el govern espanyol i crida Casado i Ayuso a la “responsabilitat”

ACN Madrid.-La portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, ha acusat el PP, i concretament a la presidenta de la Comunitat de Madrid d’incitar les protestes contra el govern espanyol […]

Avatar
Agències 20/05/2020

ACN Madrid.-La portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, ha acusat el PP, i concretament a la presidenta de la Comunitat de Madrid d’incitar les protestes contra el govern espanyol en ple confinament. “No puc comprendre que després de tot el que estem passant, hi hagi dirigents que animin actituds que menyspreen dos mesos de sacrifici”, ha criticat des del Congrés, on ha preguntat si els populars es faran responsables si hi ha un rebrot a Madrid. “El que diu aquí es repeteix a Núñez de Balboa”, ha dit Lastra a Pablo Casado, a qui ha cridat a la “responsabilitat” i l’ha instat a desautoritzar les paraules d’Isabel Díaz Ayuso.

D’altra banda, ha defensat l’estat d’alarma com a única eina per a limitar la mobilitat i ha dit que rebutjar-la és “sacrificar la responsabilitat i la prudència a l’altar del partidisme”.El discurs de Lastra ha provocat protestes entre la bancada dels populars, i la portaveu socialista, interrompuda pels crits, ha preguntat als diputats si l’estaven amenaçant. “No demanaré que no es manifestin, només que siguin conscients de la repercussió que pot tenir a la salut de tots”, ha insistit. “L’estat d’alarma salva vides i el preu de les seves contradiccions no el poden pagar tots els espanyols”, ha afegit.En una intervenció en què pràcticament només s’ha dirigit al PP, Lastra ha criticat que hagin presentat “un pla B” on proposen “tirar per la borda” les mesures que permeten restringir la llibertat de circulació per tot el territori per a combatre el coronavirus. Així, ha recordat al líder del PP, Pablo Casado, que “l’estat d’alarma no és un programa del govern espanyol ni del PSOE, sinó la millor eina per salvar vides i lluitar contra la pandèmia”. “Hauria de ser una prioritat de tots els partits d’aquesta cambra”.