Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

L’Associació Professional de la Magistratura suspèn la vaga prevista per al 16 de maig

|

- Publicitat -

ACN Madrid – L’Associació Professional de la Magistratura (APM) ha decidit a última hora d’aquest dijous suspendre la vaga prevista per al pròxim 16 de maig “com a gest de bona voluntat” a l’espera de com avancen les negociacions per la millora de les seves condicions laborals i salarials. Segons han exposat en un comunicat, aquest dimecres van mantenir una reunió amb el secretari d’Estat de Justícia, Tontxu Rodríguez, que va condicionar la convocatòria d’una nova reunió de la mesa de retribucions i la presentació d’una nova proposta a la suspensió de la protesta. L’APM va convocar la vaga juntament amb altres associacions de jutges i fiscals.

L’entitat explica que la decisió d’anar a la vaga va ser “difícil i molt meditada” per les “greus conseqüències que una vaga pot tenir la tutela i salvaguarda dels drets i llibertats dels ciutadans” i per al “normal funcionament de l’Administració de Justícia”.

Publicitat

En la reunió del passat 3 de maig, la mesa de retrivusions i el Ministeri d’Hisenda va fer una oferta de 44 milions d’euros; i dos dies més tard la va elevar a 46,7 milions, unes quantitats que l’APM ha titllat d'”insuficients i inassumibles”. Segons argumenta, “no permeten recuperar ni tan sols la meitat del poder adquisitiu perdut des del 2033 i la retallada salarial superior al 10% de l’any 2010”. Una altra demanda dels magistrats és l’increment del pagament dels triennis i les guàrdies.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió