Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

L’associació empresarial del sector carni Anafric exigeix al govern espanyol formar part de les ajudes directes

ACN Barcelona.-L’Associació Empresarial Càrnia Anafric ha exigit al govern espanyol que el sector ramader, carni i de pells formi part dels fons d’ajudes directes a empreses i autònoms afectats per […]

Agències 31/03/2021

ACN Barcelona.-L’Associació Empresarial Càrnia Anafric ha exigit al govern espanyol que el sector ramader, carni i de pells formi part dels fons d’ajudes directes a empreses i autònoms afectats per la pandèmia. “Si l’objectiu del Reial Decret llei és protegir el teixit productiu fins que s’aconsegueixi un percentatge de vacunació òptim, recuperar la confiança i l’activitat econòmica i evitar un impacte negatiu estructural que llastri la recuperació de l’economia espanyola, no es pot deixar de costat a un dels sectors que més aporta al PIB”, ha manifestat el president de l’associació, José Friguls. Anafric ha recordat que aquest sector és proveïdor de l’hostaleria i, com a tal, moltes empreses han patit un descens de la facturació del 50% el 2020.

El sector ha alertat de la possibilitat de presentar concursos de creditors en els pròxims mesos i l’associació tem que empreses d’altres comunitats autònomes, on no hi ha tantes restriccions, aprofitin per comprar les companyies catalanes en situació límit. Per altra banda, des de finals de 2020, Anafric ha estat treballant amb la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries i el departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat per incloure el sector carni proveïdor de la restauració en la línia d’ajudes directes. “Després de diverses reunions, veiem que el suport és nul”, ha lamentat Friguls. L’associació ha reclamat ajudes directes i ha denunciat sentir-se “totalment abandonada”. “Si no les reben, les empreses que serveixen a l’hostaleria i la restauració tindran greus dificultats per sobreviure a les conseqüències de les restriccions”, ha alertat el president d’Anafric en representació de les 200 empreses del sector carni a Espanya, un 40% de les quals estan a Catalunya.