Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

L’Associació Econòmica Europea expressa la seva solidaritat amb Mas-Colell per la causa del Tribunal de Comptes

ACN Barcelona.-L’Associació Econòmica Europea ha emès un comunicat per mostrar la seva solidaritat a l’exconseller Andreu Mas-Colell per la causa oberta pel Tribunal de Comptes. Mas-Colell va ser president d’aquesta […]

Agències 20/06/2021

ACN Barcelona.-L’Associació Econòmica Europea ha emès un comunicat per mostrar la seva solidaritat a l’exconseller Andreu Mas-Colell per la causa oberta pel Tribunal de Comptes. Mas-Colell va ser president d’aquesta organització, qui ha volgut expressar les seves esperances en una “resolució positiva” de l’assumpte. L’assocaició diu que Mas-Colell és un dels acadèmics més influents en la professió econòmica, mentor de joves economistes i amb una “distingida” carrera investigadora a Europa i als Estats Units. Afegeix que l’exconseller s’ha comportat sempre amb esperit de servei indestructible i “amb el més alt nivell d’integritat”. Paral·lelament, aquesta setmana s’ha iniciat una campanya a Change.org perquè es retirin les acusacions contra Mas-Colell.

Va ser el fill de Mas-Colell qui va denunciar aquesta setmana a través de les xarxes socials que el seu pare estava vivint una situació inacceptable i on alertava que en dues setmanes la casa del seus pares, la seva pensió i el seu compte bancari podrien passar a mans de les autoritats estatals en el marc de la investigació del Tribunal de Comptes sobre l’acció exterior de la Generalitat entre 2011 i 2017. Aquesta denúncia ha anat recollint el suport de diversos economistes i ha donat lloc també la creació d’una petició a Change.org en defensa de Mas-Colell. En aquesta es reclama al Tribunal de Comptes que concreti clarament quins són els càrrecs contra l’exconseller d’Economia i aporti proves sobre qualsevol connexió directa amb una activitat il·legal. En cas de no poder aportar aquestes proves, sol·liciten que es retirin els càrrecs.