Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

L’associació de veïns del Poblenou admet millores al nou 22@ proposat però demana més pisos socials i menys privats

ACN Barcelona – L’Associació de Veïns del barri barceloní del Poblenou està valorant la proposta d’aprovació provisional de la modificació del Pla General Metropolità pel districte tecnològic 22@ que es […]

Agències 17/02/2022

ACN Barcelona – L’Associació de Veïns del barri barceloní del Poblenou està valorant la proposta d’aprovació provisional de la modificació del Pla General Metropolità pel districte tecnològic 22@ que es va presentar públicament la setmana passada. D’entrada la proposta representa una “millora significativa en aspectes que s’havien plantejat des de les entitats i moviments del barri”, asseguren. Però també lamenten que tot i l’increment de pisos socials, també creix el número de pisos privats. A més, consideren que hi ha aspectes fonamentals, com els equipaments o el patrimoni, que, tot i que “obren perspectives molt interessants”, no s’han pogut treballar durant el procés i per tant hauran de poder valorar molt més a fons.

Així, es reconeixen la majoria d’habitatges existents, augmenta de forma significativa el nombre d’habitatges públics i de lloguer, es preserven els passatges i un nombre molt significatiu d’edificis, es reconeixen les activitats econòmiques tradicionals, s’impulsen els eixos verds i en general s’aposta per un urbanisme de major proximitat i amb perspectiva de gènere.

Tot i així, l’aprovació provisional també posa damunt de la taula algunes de les “mancances” que han plantejat com a associació de veïns.<strong> </strong>La modificació de planejament només afecta una tercera part de l’àmbit 22@. Per altra banda, el procés participatiu ha evidenciat “mancances” a l’hora de treballar amb el moviment associatiu del Poblenou.

També els preocupa especialment l’habitatge. “Valorem positivament l’increment d’habitatge de protecció oficial, però la nova proposta suposa un important increment de l’habitatge privat al barri. Augmenta l’habitatge de lloguer públic però nosaltres seguim apostant perquè tot el nou habitatge dins d’aquest àmbit sigui públic i de lloguer”, afirmen. “No demanem que el 22@ resolgui els greus problemes d’habitatge al Poblenou i a Barcelona, però creiem que cal una aposta més decidida per donar resposta al greu problema d’habitatge a la nostra ciutat”, conclouen.