Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

L’Associació de Municipis Eòlics vol “unificar esforços” i sumar també els municipis amb instal·lacions fotovoltaiques

ACN Barcelona.-L’Associació de Municipis Eòlics de Catalunya (AMEC) vol ampliar el seu àmbit d’actuació més enllà dels parcs eòlics i proposa incloure també els municipis amb instal·lacions fotovoltaiques. L’objectiu és […]

Avatar
Agències 15/05/2021

ACN Barcelona.-L’Associació de Municipis Eòlics de Catalunya (AMEC) vol ampliar el seu àmbit d’actuació més enllà dels parcs eòlics i proposa incloure també els municipis amb instal·lacions fotovoltaiques. L’objectiu és “rellançar” aquesta entitat i augmentar el nombre de municipis associats per tal de fer “front comú, unificar esforços i aconseguir que el procés de transició energètica cap a les energies renovables es faci d’una forma ordenada”. Això, diuen, en un moment en què molts municipis viuen una “segona onada” de projectes que, segons denuncien, provocaran “una massificació” en comarques que ja disposen d’una gran quantitat de parcs eòlics i fotovoltaics.

Per tot plegat, l’entitat ha convocat els municipis associats a una assemblea virtual el pròxim 27 de maig per debatre la proposta d’ampliació de l’àmbit d’actuació de l’entitat a través d’una modificació dels estatus que presentarà la junta directiva.L’AMEC va ser creada el 2014 amb l’objectiu de defensar els interessos municipals i fer d’interlocutor entre les empreses propietàries de les centrals eòliques i les administracions.