Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

L’Associació de Micropobles de Catalunya s’integra en l’executiu de l’ACM

ACN Barcelona.-L’Associació de Micropobles de Catalunya s’ha integrat en l’executiu de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) a través del seu president, Mario Urrea, segons ha anunciat aquest dimarts l’entitat municipalista. […]

Agències 30/03/2021

ACN Barcelona.-L’Associació de Micropobles de Catalunya s’ha integrat en l’executiu de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) a través del seu president, Mario Urrea, segons ha anunciat aquest dimarts l’entitat municipalista. L’òrgan de govern de l’ACM incorpora també representants de les quatre diputacions catalanes, Localret, el Fons de Cooperació Local i l’Associació de Municipis per la Independència. El Comitè Executiu de l’ACM s’ha reunit per primer cop aquest any aquest dimarts en una reunió virtual que ha reunit una cinquantena d’alcaldes d’arreu de Catalunya. Durant la trobada també s’ha posat de manifest que ja s’ha posat en marxa pràcticament la meitat del Pla de Mandat 2020-2024.

En concret, l’entitat municipalista afirma que ja ha posat en marxa o completat el 47% del centenar d’accions aprovades en l’assemblea de l’ACM al Recinte Modernista de Sant Pau. Són iniciatives basades en l’acció climàtica, la qualitat de vida i la prosperitat. Destaca l’impuls de l’Agenda 2030, la digitalització de totes les eines i serveis de suport, assessorament i formació, i totes les mesures destinades a la defensa i impuls del municipalisme.En el marc de l’Agenda 2030, l’ACM impulsa, juntament amb l’Associació de Micropobles, l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) i el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS), la redacció del document base que ha de concretar una Agenda Rural a Catalunya per impulsar i dinamitzar el territori rural i incidir en polítiques públiques sostenibles i de futur.Els responsables de l’ACM també subratllen que en un context de pandèmia s’han “redoblat els esforços” de suport, assistència, acompanyament i defensa dels Ajuntaments. Segons el president de l’ACM, Lluís Soler, la pandèmia “ha posat en evidència” la necessitat d’abocar “tots els recursos disponibles” al servei dels ajuntaments i de la ciutadania.Un altre punt destacat del Pla de Mandat és la dotació de més serveis i atenció als ens locals, dels quals es destaca la Central de Compres que actualment ofereix servei a 863 ajuntaments, 41 consells comarcals, 4 diputacions i 390 ens dependents. L’eina fa ara “un pas més” amb la posada en marxa de la nova Fundació Municipalista d’Impuls Territorial (FMIT). Es tracta d’un organisme que ha de dotar el municipalisme català de noves eines sumant sinergies entre l’administració local, l’àmbit acadèmic i d’expertesa i l’àmbit professional.