Dilluns, 3 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

L’associació de línies aèries demana tests “ràpids i assequibles” per afavorir la connectivitat aèria a l’Estat

ACN Barcelona.-L’Associació de Línies Aèries (ALA) ha demanat al govern espanyol que es replantegi la mesura que obligarà els viatgers de països de risc a portar un prova PCR negativa […]

Agències 12/11/2020

ACN Barcelona.-L’Associació de Línies Aèries (ALA) ha demanat al govern espanyol que es replantegi la mesura que obligarà els viatgers de països de risc a portar un prova PCR negativa per entrar a l’Estat i aposti per un sistema més “eficaç” que contribueixi a recuperar la confiança del passatger, la connectivitat aèria i la reobertura segura de les fronteres. En concret, ha proposat un programa de tests “harmonitzats, assequibles i ràpids”, que es facin als passatgers tant a l’anada com a la tornada per contribuir a eliminar les restriccions i les quarantenes actualment vigents. “La proposta del govern espanyol no compleix cap d’aquestes condicions i temem que perjudiqui la connectivitat”, ha valorat el president d’ALA, Javier Gándara.

L’associació ha advertit que l’opció de fer un PCR elevarà considerablement el preu del viatge i podria desincentivar a potencials viatgers. Així mateix, ha assegurat que la prova d’antígens té cada cop més acceptació a escala internacional. L’associació també ha denunciat que aquesta mesura s’apliqui als viatgers que entrin a l’Estat en transport aeri i marítim, quedant exclòs el transport terrestre.Així mateix, ha proposat realitzar tests també a la tornada, com fan alguns països europeus. Segons l’ALA, aquesta mesura contribuiria a fomentar la confiança dels governs i propiciaria l’eliminació de restriccions i quarantenes. “S’han de donar solucions que permetin a la gent seguir viatjant, que donin estabilitat, confiança i certesa al passatger a l’hora d’organitzar el seu viatge”, ha assegurat Gándara. El president d’ALA ha afirmat que la realització d’aquests complementaria les mesures de seguretat i prevenció de les companyies aèries i aportaria més confiança als viatgers.