Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

L’associació de les empreses Amec veu la crisi com “una oportunitat” per revertir la “bretxa innovadora” amb la UE

ACN Barcelona.-L’associació de les empreses industrials internacionalitzades Amec considera que la crisi del coronavirus ofereix “una nova oportunitat” per “transformar l’economia, l’ocupació i el benestar social”. Per l’organització, la pandèmia […]

Avatar
Agències 19/05/2020

ACN Barcelona.-L’associació de les empreses industrials internacionalitzades Amec considera que la crisi del coronavirus ofereix “una nova oportunitat” per “transformar l’economia, l’ocupació i el benestar social”. Per l’organització, la pandèmia ha de servir per “fer els deures pendents” i “progressar com a economia i societat”, tal com ha indicat a través d’un comunicat aquest dimarts. Per Amec, les polítiques públiques aplicades després de la crisi del 2008 han comportat la pèrdua de competitivitat del sector secundari, un fet que ha provocat “una bretxa en la intensitat innovadora” a l’Estat respecte a la mitjana europea. Davant aquesta situació, l’associació ha desenvolupat deu mesures per reactivar i transformar la indústria del territori.

Les propostes han quedat recollides en el document ‘Claus per al canvi de model productiu’, que es lliurarà als responsables de governs i grups parlamentaris de l’Estat i de les diferents comunitats autònomes, així com de la Comissió Europea. Entre les mesures esmentades destaca la d’implementar polítiques que incentivin fiscalment la renovació d’equips productius per accelerar la innovació a les empreses i, alhora, generar ocupació industrial.L’Amec també reclama un sector secundari més intensiu en recerca i desenvolupament (R+D), així com l’aposta per una recuperació econòmica basada en criteris de sostenibilitat mediambiental. Per altra banda, l’associació creu que la digitalització haurà de jugar un paper clau, ja que serà l’element que redefinirà els models de negocis de la indústria i posarà les bases pel que fa a la protecció de dades i la ciberseguretat.Les empreses de l’organització també posen de manifest la importància d’apropar el sistema educatiu al mercat laboral i d’impulsar el sector exterior com a motor de la recuperació. En relació amb aquest últim punt, l’Amec aposta per evitar la posada en marxa de polítiques proteccionistes i demana reforçar els mecanismes de cooperació entre els països europeus. Alhora, creu que cal preparar plans de contingència i panells d’experts per identificar crisis futures.Finalment, les companyies industrials reclamen la implantació de polítiques expansives posant el focus en l’eficiència i la innovació i potenciar la col·laboració pública-privada amb l’objectiu d'”enfortir el teixit associatiu empresarial”.