Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

L’associació conservadora de jutges lamenta l’absència del rei al lliurament de despatxos judicials a Barcelona

ACN Barcelona.-La conservadora Associació Professional de la Magistratura (APM) ha lamentat aquest dimecres l’absència del rei Felip VI el proper divendres a Barcelona en l’acte de lliurament de despatxos judicials […]

Avatar
Agències 23/09/2020

ACN Barcelona.-La conservadora Associació Professional de la Magistratura (APM) ha lamentat aquest dimecres l’absència del rei Felip VI el proper divendres a Barcelona en l’acte de lliurament de despatxos judicials a la nova promoció de jutges. L’acte tradicionalment es feia amb presència del rei i en algun gran auditori de la capital catalana, però l’any passat es va celebrar a Madrid per evitar polèmiques i commemorar el 40 aniversari de la Constitució, i aquest any, amb la pandèmia, es farà a la seu de l’Escola Judicial, a la muntanya del Tibidabo, però sense el monarca.

L’APM veu “molt preocupant” que en un estat de dret el govern de l’estat “declari la seva incapacitat per garantir la seguretat del cap de l’estat en un acte institucional”. De fet, veuen encara més greu que aquesta suposada inseguretat “pretengui disfressar motius obertament contraris a la Constitució”. Per això, demanen a l’executiu de Pedro Sánchez que aclareixi els veritables motius de l’absència i que s’adoptin les mesures necessàries per “vetllar pel desenvolupament normal de l’acte i la seguretat de tots els assistents”.