Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

L’Associació Celíacs de Catalunya alerta de la manca d’obradors que elaborin mones de Pasqua per a infants celíacs

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – L’Associació Celíacs de Catalunya ha engegat una campanya per advertir sobre la manca d’obradors certificats que elaborin mones de Pasqua per a infants celíacs. Segons denuncien en un comunicat, ara com ara s’estima que només un 0,6% dels obradors de Catalunya i Menorca comptaran amb pastissos sense gluten aquesta pròxima Pasqua. L’associació xifra en 50 els obradors, pastisseries o confiteries certificats i que, per tant, ofereixen opcions segures per a tots els celíacs. Tot i això, critiquen que l’any passat només 34 van oferir mones de Pasqua sense gluten. “Una dada insuficient si tenim en compte que a Catalunya i Menorca hi ha uns 5.700 establiments d’aquest estil i gairebé 100.000 infants celíacs”, lamenten.

Davant d’aquestes xifres, l’agrupació ha posat en marxa la campanya “Cap infant celíac sense mona”, amb la qual, més enllà de donar visibilitat als infants que pateixen aquesta afecció, busquen que cada cop més obradors s’acreditin per tal de poder oferir elaboracions per a celíacs.

Publicitat

D’altra banda, l’associació també ha impulsat la fira Mediterranean Gluten Free Forum, que se celebrarà a Barcelona els propers 20 i 21 de maig, i amb la qual pretenen continuar contribuint en la sensibilització sobre aquest tema.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió