Diumenge, 24 de gener de 2021 - Edició 913
La República

L’Associació Catalana de Ràdio celebra la retirada d’antenes il·legal i creu que és un “cop a la pirateria radiofònica”

ACN Barcelona.-L’Associació Catalana de Ràdio (ACR) ha celebrat que l’Ajuntament de Barcelona hagi desmuntat aquest dimecres antenes il·legals a tres domicilis del Turó de la Rovira, al districte d’Horta-Guinardó. Després […]

Avatar
Agències 14/01/2021

ACN Barcelona.-L’Associació Catalana de Ràdio (ACR) ha celebrat que l’Ajuntament de Barcelona hagi desmuntat aquest dimecres antenes il·legals a tres domicilis del Turó de la Rovira, al districte d’Horta-Guinardó. Després de diverses denúncies de l’ACR al Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), l’entitat sosté que eliminar els equips és un “cop a la pirateria radiofònica” perquè les antenes eren “elements pertorbadors” per a les ràdios amb llicència, que perdien qualitat de senyal. Asseguren, a més, que els ràdios que feien servir aquest tipus d’antenes no garantien els drets de l’audiència en els continguts emesos i feien servir terrats de finques particulars, pels quals el propietari s’enduia una retribució econòmica.

Des de l’Ajuntament de Barcelona, la regidora d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón, ha assegurat que “s’ha aconseguit una gran fita”. Ara bé, el president d’ACR, Miquel Miralles, ha recordat que encara hi ha “molts centres emissors de radiodifusió clandestins”, tant a Barcelona com a altres punts de Catalunya. “Hi ha diversos estaments de l’administració que no actuen”, ha criticat Miralles. Segons recull l’entitat en un comunicat, els veïns de la zona també han celebrat la retirada de les antenes, ja que les consideraven “molt perjudicials” per a la salut perquè tenien alts nivells radioelèctrics. De fet, segons un informe de Nivells d’Exposició a Emissions Radioelèctriques realitzat el 2015 per l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació, els nivells d’exposició a emissions radioelèctriques en onze torres situades en finques particulars superaven els límits establerts en les Recomanacions de la Unió europea. A banda de la salut, els veïns diuen que els equips interferien amb els seus electrodomèstics i aparells electrònics.Des de l’ACR han assegurat que continuaran denunciant les ràdios que “ocupen il·legalment l’espectre” i les que “exploten il·legalment freqüències de titularitat municipal”.

Relacionats