Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

L’Assemblea Groga es reactiva contra per reclamar escoles segures i crida a la mobilització el 12 de desembre

ACN Barcelona.-L’Assemblea Groga s’ha reactivitat per denunciar la gestió de la pandèmia als centres educatius. Una de les portaveus del moviment, Ana Lupe Gallardo, ha lamentat que ni s’han abaixat […]

Avatar
Agències 03/12/2020

ACN Barcelona.-L’Assemblea Groga s’ha reactivitat per denunciar la gestió de la pandèmia als centres educatius. Una de les portaveus del moviment, Ana Lupe Gallardo, ha lamentat que ni s’han abaixat ràtios, ni s’han pres les mesures de seguretat necessàries, ni els fan tots els PCR necessàries i ha alertat sobre la “fal·làcia” dels grups bombolla. Des del professorat, Oscar Simón Bueno ha assegurat que l’única indicació que fa Educació és dir als centres “que obrin les finestres” i ha afegit que cada cop hi ha més cansament entre el col·lectiu. La representant dels alumnes, Anna Clua, ha defensat el retorn a la presencialitat. Per fer visible aquest enuig i reclamar solucions, l’Assemblea ha convocat una mobilització el proper 12 de desembre.

Gallardo ha assegurat que la situació que es viu avui als centres escolars catalans no és només conseqüència de la pandèmia sinó que respon a l’infrafinançament i els problemes que s’arrosseguen des de fa anys. “Si haguéssim tingut aquests recursos la pandèmia l’estaríem vivint d’una manera diferent”, ha afirmat en relació a la seva reclamació d’un 6% del PIB que van abanderar fa uns anys. Entre d’altres, ha assegurat que “no s’ha complert” cap baixada de ràtio i ha afirmat que ni els grups bombolla ni dir que es mantinguin les finestres obertes és solució. Ha afegit que tampoc s’està donant resposta als alumnes que tenen patologies o aquells que tenen familiars vulnerables i ha lamentat que s’obrin processos per absentisme en aquestes situacions. També ha recordat que fa anys que reclamen la figura de la infermera escolar i que si ara existís la situació seria diferent. Gallardo ha criticat també els canvis de protocol “cada dos per tres” i la manca de PCR. A més, també demanen un permís retribuït i no recuperable per a les famílies que s’hagin de fer càrrec de menors per la covid. El professor de secundària Oscar Simon Bueno ha compartit aquesta visió i ha afegit que “l’única proposta que fa el departament és dir que s’obrin les finestres”. “Portem des del març amb un discurs unidireccional del Departament, cada cert temps canvien instruccions i no atenen a cap tipus de raó ni de debat amb la comunitat educativa”, ha manifestat. Ha assegurat també que només han arribat el 13% dels ordinadors que havien d’arribar i ha assegurat que si els centres han estat oberts el primer trimestre ha estat pel “sacrifici” de l’alumnat i el “treball extra” del personal docent i no docent. “No parem mai”, ha assegurat. Bueno ha considerat que Educació està intentant “relativitzar per evitar l’alarma social” i ha lamentat que s’estan tractant els centres educatius com a “pàrquings”. Per això, ha demanat que es destinin els recursos necessaris per tal que es garanteixi tant la presencialitat com la qualitat de la tasca educativa. Des de l’estudiandat, Clua ha lamentat que ni s’estigui garantint la presencialitat ni es digui als estudiants quan la recuperaran. Ha assegurat que tot això està generant problemes per a seguir el curs ja que no tots els estudiants disposen d’espais adequats i també econòmics. “Des de la comunitat educativa estem cansades”, ha reconegut. Des d’Assemblea Groga confien que poc a poc vagi augmentant la mobilització d’aquesta comunitat educativa. En aquest sentit, han fet una crida a reactivar les assembles grogues locals o altres espais assembleàries i a construir una respost conjunta per aturar la “gravíssima” situació que viu l’educació. L’objectiu és que el proper 12 de desembre aquesta mobilització creixent es faci palesa en una concentració convocada a les 17.00 hores i en la que s’espera la participació també de sindicats i altres col·lectius.