Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

L’Assemblea General de Ciutadans aprova amb més del 90% dels vots els documents d’Estatuts i Estratègia

ACN Barcelona.-La V Assemblea General de Ciutadans ha aprovat per àmplia majoria els dos documents a debat, concretament amb un 90,1% el text base d’Estatuts i amb un 91,7% el […]

Avatar
Agències 02/05/2020

ACN Barcelona.-La V Assemblea General de Ciutadans ha aprovat per àmplia majoria els dos documents a debat, concretament amb un 90,1% el text base d’Estatuts i amb un 91,7% el d’Estratègia. A més, els compromissaris participants han rebutjat totes les emenes a la totalitat que s’havien presentat amb més d’un 90% dels vots. Segons la formació taronja, s’han aprovat 15 esmenes en total, nou a l’estratègia –amb sis transaccions- i sis als Estatus –amb tres transaccions-. En relació al document d’Estatuts, s’ha aprovat que les futures candidatures a la presidència i al comitè executiu del partit hauran de comptar amb l’aval de l’1,5% de la militància.

Entre els esmenes parcials aprovades a l’Estratègia, la formació destaca la relativa a la situació de crisi sanitària per la covid-19, que aposta per seguir defensant “una Espanya oberta i europeista” davant el “risc” que la crisi “sigui aprofitada per populistes i nacionalistes per retrocedir fins al proteccionisme i la identitat”, així com per reconstruir el teixit productiu i recuperar els llocs de treball perduts.