Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1708
La República

L’Arxiu Històric del Camp de la Bota i la Mina ingressa a l’Arxiu Municipal de Barcelona

ACN Barcelona.-L’Arxiu Històric del Camp de la Bota i la Mina ha ingressat a l’Arxiu Municipal de Barcelona arran de la donació que el president d’aquest arxiu històric, Josep Maria […]

Agències 16/07/2021

ACN Barcelona.-L’Arxiu Històric del Camp de la Bota i la Mina ha ingressat a l’Arxiu Municipal de Barcelona arran de la donació que el president d’aquest arxiu històric, Josep Maria Monferrer, ha fet a l’arxiu del districte de Sant Martí. L’arxiu del Camp de la Bota i la Mina és fruit de la voluntat de Monferrer per recuperar i reconstruir la història d’aquest territori. Juntament amb la donació, s’ha recollit el testimoni oral del mateix Monferrer amb l’objectiu de conservar la seva pròpia memòria vinculada al barri de la Mina. D’entre la documentació que forma part de l’arxiu hi ha àlbums de fotografies i diapositives sobre el Camp de la Bota, la Mina rural o la transformació urbanística del territori.

També s’hi poden trobar el llibre d’actes dels alumnes de l’escola Castell de les 4 Torres de l’any 1967, documents relacionats amb la filmació de la pel·lícula ‘Claroscuro’ sobre l’ensenyament i la vida al barri, cartells sobre reivindicacions de l’Associació de Veïns del polígon de la Mina des dels anys 70-80 i diversos números de la revista ‘Mira la Mina’ des de l’any 2002 al 2005.Monferrer és educador i historiador i va arribar com a primer director de l’escola pública Tirso de Molina el 1975. Un cop jubilat, es va dedicar a conservar i redescobrir la història del Camp de la Bota i els orígens de la Mina.