Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

L’arxiu d’Anagrama es quedarà a la seu de l’editorial de Barcelona

ACN Barcelona – L’arxiu de l’editorial d’Anagrama no serà cedit a cap institució, sinó que es mantindrà a la seu de l’editorial, que es troba al número 172 de Pau […]

Agències 27/01/2023

ACN Barcelona – L’arxiu de l’editorial d’Anagrama no serà cedit a cap institució, sinó que es mantindrà a la seu de l’editorial, que es troba al número 172 de Pau Claris de Barcelona. Ho va anunciar Jorge Herralde, fundador d’Anagrama, en una trobada amb la Fundació Formentor, que li va entregar la seva medalla d’or. L’arxiu està format per diversos materials, com documents i correspondència des de la fundació de l’editorial l’any 1969.

Els dubtes sobre on anirien a parar l’arxiu d’Anagrama ve de lluny. A mitjans del 2019,  la llavors consellera de Cultura Mariàngela Vilallonga va apostar perquè els fons d’Anagrama tinguin la seva seu a la Biblioteca de Catalunya. La consellera va replicar a Herralde que la Biblioteca és un “ens viu i vivíssim” després va mostrar en un acte els seus recels sobre dipositar el fons de l’editorial a la Biblioteca, tal com van recollir alguns mitjans: “Si considera que la Biblioteca de Catalunya és un cementiri perquè hi ha els autors que ens estimem, benvinguda sigui la comparació, però si ho diu d’una manera pejorativa em sap greu que pensi això”, va dir la consellera.