Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

L’art català modernista i d’avantguarda aterra al Japó de la mà del MNAC amb una gran exposició

ACN Barcelona.-L’exposició ‘Barcelona. The city of artistic miracles. The essence of the Catalonian Modern Art from the Modernisme to the Avant-garde’ ha obert portes aquest dimecres a la ciutat japonesa […]

Avatar
Agències 10/04/2019

ACN Barcelona.-L’exposició ‘Barcelona. The city of artistic miracles. The essence of the Catalonian Modern Art from the Modernisme to the Avant-garde’ ha obert portes aquest dimecres a la ciutat japonesa de Nagasaki, com la primera seu que acollirà una mostra d’art català modernista i d’avantguarda. El MNAC col·labora amb l’organització de l’exposició juntament amb el Museu de Nagasaki i The Kobe Shimbun, que han reunit 120 obres d’exponents artístics com Ramon Casas, Santiago Rusiñol, Antoni Gaudí, Puig i Cadafalch o Joaquim Sunyer. La mostra viatjarà a les ciutats de Himeji, Sapporo i Shizuoka, per finalitzar a Tòquio a principis del 2020. El MNAC és el principal prestador de peces, un total de 50, que inclouen pintures, escultures, dibuixos, fotografies, plànols i objectes que retraten la transformació de Barcelona i l’efervescència artística de tombant de segle.

‘The city of artistic miracles’ (‘La ciutat dels miracles artístics’), que s’ha inaugurat aquest dimecres a Nagasaki i s’hi estarà fins el 9 de juny, conté obres d’Isidre Nonell, Joaquim Mir, Ricard Canals, Josep María Jujol, Gaspar Homar, Juli González, Mela Mutermilch, Joaquim Torres García, Josep Clarà, Xavier Nogués, Manolo Hugué, Pablo Gargallo o Juli González, entre d’altres. Obres de les últimes dècades del segle XIX i les primeres del XX que tracen un recorregut de l’expansió de la ciutat i de l’Exposició Internacional de 1888. Tal i com ha informat el Museu Nacional en un comunicat, la mostra reflecteix les llums i les ombres del període, l’admiració dels artistes per París i la importància del cafè ‘Els 4 Gats’. D’aquesta manera, presenta el moviment noucentista, la recerca de les arrels mediterrànies, la irrupció de les avantguardes i la fractura que va suposar la Guerra Civil. El comissari de l’exposició és el catedràtic d’Història i Cultures de la facultat d’Humanitats de la Universitat femenina de Show, Akira Kinoshita. Altres institucions com el Museu de Montserrat o el Museu de les Arts Escèniques han prestat obres per a l’exposició. Després de passar pel Nagasaki Prefectural Art Museum, la mostra viatjarà al Himeji City Museum of Art el 29 de juny, al Sapporo Art Park el 14 de setembre, el Shizuoka City Museum of Art el 15 de novembre i finalment a la capital del país el 8 de febrer de 2020, on recalarà a la Tokyo Station Gallery.