Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Larrosa considera “arbitràries” les acusacions al govern municipal per un suposat ús electoralista de la Paeria

ACN Lleida.-L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, considera “arbitrari i discrecional i sempre opinable” que des d’algunes formacions polítiques es pressuposi que el govern municipal està fent un ús electoralista de […]

Avatar
Agències 12/04/2019

ACN Lleida.-L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, considera “arbitrari i discrecional i sempre opinable” que des d’algunes formacions polítiques es pressuposi que el govern municipal està fent un ús electoralista de la Paeria. Larrosa ha anunciat que el govern municipal ha recorregut les resolucions en què la Junta Electoral ha prohibit a la Paeria, a petició de JxCat, difondre un tríptic sobre la nova ordenança de Paisatge i una carta dirigida als veïns de la Bordeta sobre el bosc urbà projectat al barri. Així mateix, ha sol·licitat el pronunciament de la JE sobre la possibilitat que la revista de la Paeria es pogués acabar distribuint si se substituïssin els quatre articles que l’organisme va veure electoralistes. L’alcalde també ha posat de relleu la desestimació d’altres dues denúncies presentades per JxCat i la Crida-CUP.

Fèlix Larrosa ha volgut sortir al pas sobre les darreres resolucions de la Junta Electoral de la Zona de Lleida arran de denúncies presentades per Junts per Catalunya i la Crida-CUP per un suposat ús electoralista de la Paeria per part del govern municipal del PSC. Segons l’alcalde, “el fet que faci pedagogia i proposi a la ciutadania cap a on ha d’anar la ciutat no pot ser constitutiu de cap de cap consideració que vagi acompanyada de dèficits democràtics perquè l’obligació de l’alcalde és informar, explicar i proposar”. Larrosa ha explicat que des del govern de la Paeria s’han recorregut les dues resolucions de la Junta Electoral, a instància es de dues denúncies presentades per JxCat, que ordenen a la Paeria que aturi de forma “immediata” la difusió i distribució d’una tríptic informatiu sobre la nova ordenança municipal de Paisatge i d’una carta signada per l’alcalde de Lleida dirigida als veïns de la Bordeta sobre el bosc urbà projectat al barri. Larrosa defensa que l’aprovació i entrada en vigor de l’ordenança “obliga l’administració a donar a conèixer a través dels diferents canals que s’ha posat en marxa una nova ordenança per al compliment i per al seu respecte”. El tríptic es va repartir entre el 22 i 28 de març, segons ha dit l’alcalde. Així mateix ha recordat que el text es va aprovar amb 22 vots favorables, entre els quals els del PDeCAT. En el cas de la carta, Larrosa ha exposat que “no atén a l’assoliment d’èxits per part de l’equip de govern sinó que és un aclariment respecte a una informació que s’estava fent circular pel barri de la Bordeta i que l’alcalde i l’equip de govern van considerar que s’havia de clarificar per tal d’evitar malentesos. “L’escrit es va enviar fruit de l’acció d’un bon govern i de transparència”, ha assenyalat.D’altra banda, l’equip de govern ha sol·licitat a la Junta Electoral que es pronunciï sobre la possibilitat que la revista de la Paeria es pogués acabar distribuint si es retiressin i se substituïssin per altres els quatre articles que la Junta Electoral va considerar electoralistes. Fèlix Larrosa ha expressat que “en els diferents processos electorals que s’han celebrat en els últims anys mai s’havia fet retirar la publicació de la Paeria” i ha recordat que “tenim uns compromisos contractuals amb una empresa i ha uns ingressos per publicitat que ens veiem obligats a complir “, ha dit. La decisió de la JEZ de prohibir la distribució de la revista municipal del mes de març va venir motivada també per una denúncia de JxCat. Finalment, l’alcalde de Lleida ha explicat que la Junta Electoral ha desestimat altres dues denúncies contra el govern municipal. Per una banda, una de la Crida per Lleida- CUP en què la formació denunciava la “frenètica activitat institucional de l’alcalde”, segons ha dit Larrosa, i una altra de JxCat.