Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

L’arribada d’evacuats afganesos i la repercussió de la crisi del país a Occident

ACN Barcelona.-Titulars diversos als diaris d’aquest divendres amb protagonisme per l’Afganistan i l’arribada del segon avió amb ciutadans evacuats a Madrid. ‘El Periódico’ hi dedica tant la foto com el […]

Avatar
Agències 21/08/2021

ACN Barcelona.-Titulars diversos als diaris d’aquest divendres amb protagonisme per l’Afganistan i l’arribada del segon avió amb ciutadans evacuats a Madrid. ‘El Periódico’ hi dedica tant la foto com el titular de portada: “Els talibans posen en escac Occident”. La portada s’il·lustra amb una fotografia d’un grup de repatriats a Torrejón de Ardoz. L”Ara’ dedica la portada a una entrevista amb l’autor d’Els Talibans, Ahmed Rashid: “L’estratègia talibana sembla pensada per militars professionals”. Dedica també un destacat a la petició del Govern pel que fa al toc de queda a les grans ciutats, i un altre a la protesta del sector dels ramaders. La foto principal és per a la crisi afganesa, amb el peu: “Tensió al voltant de l’aeroport de Kabul”.

‘La Vanguardia’, per la seva banda, obre amb una imatge de la crisi afganesa amb el peu de foto: “Una família passa el seu nadó als soldats nord-americans al mur que envolta l’aeroport de Kabul”. El titular principal de portada, però, és per les reserves hoteleres: “El turisme tem una frenada brusca de la recuperació”.’El Punt Avui’ dedica el titular principal de la portada a l’acusació de la fiscalia pels tretze CDR. La fotografia és per la fi del confinament nocturn amb el títol: “Més canvis per a recuperar el toc de queda”. El rotatiu també dedica un subtítol a la crisi de l’Afganistan.Pel que fa als diaris que s’editen a Madrid, a l”ABC’ titulen Salvados del infierno”, amb una fotografia de l’interior del segon avió espanyol amb evacuats afganesos.’La Razón’ titula “Caos y desesperación” amb una doble imatge de l’aeroport de Kabul, així com l’interior del segon avió espanyol amb evacuats que va arribar ahir a la base de Torrejón de Ardoz. El segon titular és per Biden: “EEUU cumplió su misión. Es hora de ponerle fin a una guerra de 20 años”.’El Mundo’ obre amb Biden: “¿Quieren que sus hijos mueran en Afganistán? ¿Para qué?”, també amb una imatge dels talibans armats. Al peu, el rotatiu dedica un dels titulars a la situació del menors de Ceuta.’El País’, finalment, porta a la portada “Hay que cruzar como sea”, amb una imatge dels afganesos concentrats a les afores de l’aeroport de Kabul, intentant ser evacuats.