Diumenge, 12 de juliol de 2020 - Edició 717
La República

L’Arnau Itinerant torna amb un muntatge basat en una obra inacabada de Lorca

ACN Barcelona.-El projecte comunitari Arnau Itinerant, nascut per mantenir viu l’esperit del teatre mentre es rehabilita l’edifici, inicia a l’octubre la seva segona temporada. Ho fa amb ‘sintítulo’, de la […]

Avatar
Agències 10/10/2019

ACN Barcelona.-El projecte comunitari Arnau Itinerant, nascut per mantenir viu l’esperit del teatre mentre es rehabilita l’edifici, inicia a l’octubre la seva segona temporada. Ho fa amb ‘sintítulo’, de la companyia La Danesa inspirada en la ‘Comedia s/titulo’ de Federico García Lorca, un text inacabat a causa de l’assassinat del poeta a mans del franquisme. En aquest espectacle de teatre comunitari construït amb persones del Poble-sec, Sant Antoni i el Raval, la directora Elena Fortuny s’aproxima al text des d’una mirada actual que aborda la qüestió dels menors estrangers no acompanyats. La resta de la programació tornarà a fusionar memòries, comunitat i arts escèniques amb projectes com l’Arnau Gallery, l’espectacle ‘Com menja un caníbal’ de La Virgueria, les jornades de debat Espai 0, i Creuem el Paral·lel, el programa de cultura de proximitat que oferirà accions artístiques a l’espai públic.

‘sintítulo’ s’estrenarà el 12 d’octubre davant la façana del Teatre Arnau i, fins a finals d’any, es faran una vintena de representacions en espais com el Castell de Montjuïc o el Refugi 307 del Poble-sec. Aquesta és la idiosincràsia d’Arnau Itinerant, un projecte cultural comunitari nascut arran del procés participatiu obert per l’Ajuntament de Barcelona l’any 2018, que va determinar que l’equipament seria de titularitat pública i gestió comunitària. Els anys previs de pressió veïnal contra l’abandonament de l’Arnau havien fet que, dos anys enrere, el consistori comprés l’immoble i n’impulsés la reobertura. Mentre això no arriba, Arnau Itinerant elabora per segon any un programa escènic i d’activitats davant la façana del teatre i en diversos indrets del seu entorn, molt en la línia del que acabarà sent la línia artística del nou equipament: “Un teatre que evoca risc, creativitat, autogestió i memòria, a més d’experimentació”, pregonen. Enguany s’estrenarà també un segon espectacle, en co-producció amb la companyia La Virgueria, ‘Com menja un caníbal’. Es tracta d’un espectacle multidisciplinari que hibrida diferents llenguatges i disciplines com el teatre, el circ o la música. Isis Martín i Aleix Fauró signen i dirigeixen un text que planteja què passa amb aquelles persones que no són productives pel sistema, i ho fan a través de la història de la Dora, el personatge femení que condueix tota la història. L’espectacle s’estrenarà els dies 20 i 21 de desembre a la Lleialtat Santsenca de Barcelona.A banda dels dos espectacles teatrals, la programació de l’Arnau Itinerant tornarà a fusionar memòries, comunitat i arts escèniques amb projectes com l’Arnau Gallery, les jornades de debat Espai 0 i Creuem el Paral·lel, el programa de cultura de proximitat que oferirà accions artístiques a l’espai públic.

Relacionats