Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

L’Arnau de Vilanova comptarà amb un nou edifici modular de quatre plantes per combatre la covid-19

ACN Lleida.-El Servei Català de la Salut (Catsalut) iniciarà a finals d’agost les obres d’un nou equipament sanitari ‘Icovid Compact’ annex a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Es tracta […]

Avatar
Agències 21/08/2020

ACN Lleida.-El Servei Català de la Salut (Catsalut) iniciarà a finals d’agost les obres d’un nou equipament sanitari ‘Icovid Compact’ annex a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Es tracta del primer dels cinc edificis d’aquestes característiques que s’han planificat en diferents hospitals del país i que Salut va anunciar que construiria el passat juliol. Són edificis que ja estaven previstos abans de la pandèmia però que ara donada la crisi sanitària es destinaran inicialment a combatre-la ja que estaran “nets” per poder atendre malalts amb el virus. El de l’Arnau de Vilanova s’ha adjudicat a la constructora de Manresa d’Aro, tindrà 4 plantes repartides en 4.100 metres quadrats, i preveu estar llest en 18 setmanes.

La manresana Constructor d’Aro s’ha adjudicat d’urgència la construcció del nou equipament sanitari ‘Icovid Compact’ a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Es tracta d’un edifici d’uns 4.100 metres quadrats que es construirà mitjançant el sistema ‘eMii de Compact Habit’, una pràctica innovadora que es basa en edificis de fabricació industrialitzada mitjançant mòduls tridimensionals.Fonts del CatSalut han explicat que aquest és el primer dels 5 equipaments annexos a diversos hospitals catalans que ja estaven previstos abans de la pandèmia del coronavirus, però que ara s’aprofitaran per poder-la combatre. Al juliol es va anunciar la construcció d’aquests edificis al voltant de l’Hospital de Bellvitge, del Moisès Broggi, del Germans Trias i Pujol, del Parc Sanitari Pere Virgili i de l’Arnau de Vilanova, que és el primer de tots, amb previsió de començar els treballs a finals d’agost i finalitzar-los en 18 setmanes. L’import del projecte i construcció de l’edifici és de 12’5 MEUR i per acomplir amb total garanties el repte del termini de les 18 setmanes, Constructora d’Aro explica que ha format equip amb el despatx d’arquitectura PMMT, especialista en projectes hospitalaris, i un equip de consultors experts en metodologia Lean Manufacturing (Juan Felipe Pons) i BIM (EiPM).