Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

L’Àrea Bàsica de Salut de Centelles i l’Ajuntament afirmen que es garanteix l’assistència primària al municipis

ACN Vic.-L’Àrea Bàsica de Salut de Centelles (ABS) i l’Ajuntament de Centelles han puntualitzat en un comunicat que el CAP de Centelles no tancarà. En aquest sentit, asseguren que la […]

Avatar
Agències 03/04/2020

ACN Vic.-L’Àrea Bàsica de Salut de Centelles (ABS) i l’Ajuntament de Centelles han puntualitzat en un comunicat que el CAP de Centelles no tancarà. En aquest sentit, asseguren que la construcció de l’hospital de campanya al recinte esportiu del Castell d’en Planas a Vic requerirà que “només alguns professionals dels centres sanitaris d’influència de l’ABS” – Centelles, Balenyà i Sant Martí de Centelles- hagin de prestar els seus serveis en el nou equipament. Així, afirmen que es garanteix l’assistència primària a Centelles amb professionals dels “diversos àmbits” tot i que no siguin “els que es tenen assignats habitualment”. El Consultori de Sant Martí de Centelles està tancat i el Consultori de Balenyà ha reestructurat horaris.

L’Àrea Bàsica de Salut de Centelles i l’Ajuntament recorden que s’està sota el criteri de l’autoritat sanitària la qual establirà el repartiment dels recursos mèdics “en funció de les prioritats vitals”. Alhora, afirmen que es treballa amb coordinació amb els professionals sanitaris de la zona perquè els municipis de l’àrea d’influència de l’ABS de Centelles “no quedin desatesos en cap moment”. Crit d’alerta des del CAP de CentellesLa metgessa Ruthy Acosta, del CAP de Centelles (Osona), va fer un crit d’alerta aquest dijous per evitar que a partir de dilluns hagi de passar a desenvolupar les seves tasques com a professional sanitària a l’hospital de campanya que s’està preparant a Vic, al pavelló del Castell d’en Planes. Això, segons va explicar a l’ACN, pot suposar el “desmantellament” de l’atenció primària que s’està oferint des de Centelles i provocarà una “desatenció” dels pacients que no tindran a prop els seus metges de referència, encara que sigui de manera temporal mentre duri la crisi pel coronavirus.