Dimecres, 30 de setembre de 2020 - Edició 797
La República

L’Aran es queda sense fires ramaderes aquest any

ACN Vielha.-El Conselh Generau d’Aran i els Ajuntaments de Les, Bossòst, Vielha e Mijaran i Naut Aran han acordat anul·lar les fires ramaderes d’aquest any a causa de l’actual situació […]

Avatar
Agències 16/09/2020

ACN Vielha.-El Conselh Generau d’Aran i els Ajuntaments de Les, Bossòst, Vielha e Mijaran i Naut Aran han acordat anul·lar les fires ramaderes d’aquest any a causa de l’actual situació sanitària per la covid-19. El síndic d’Aran, Francés Boya, ha explicat que s’ha pres aquesta decisió “per responsabilitat” i ha afegit que “és primordial preservar la salut pública” i per a això “és necessari evitar les aglomeracions que normalment es viuen en aquests esdeveniments”. Les fires ramaderes a l’Aran (Les, Salardú i Vielha) se celebren durant la primera quinzena d’octubre, coincidint amb l’arribada de la tardor, i es perllonguen fins al mes de novembre (Bossòst).

Es tracta de fires que se celebren des de fa més de cent anys per mostrar el bestiar autòcton emprat pels pagesos als prats aranesos. Actualment serveixen per rememorar el descens dels animals de les muntanyes i han adoptat un caràcter més comercial, festiu i d’exhibició ramadera.

Relacionats