Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

L’Aran compra 200 tests serològics per als sanitaris, professionals essencials i pacients amb covid-19

ACN Vielha e Mijaran.-El Conselh Generau d’Aran ha adquirit uns 200 test serològics a una empresa homologada amb l’objectiu d’identificar si els sanitaris o els treballadors de caràcter essencial que […]

Avatar
Agències 15/04/2020

ACN Vielha e Mijaran.-El Conselh Generau d’Aran ha adquirit uns 200 test serològics a una empresa homologada amb l’objectiu d’identificar si els sanitaris o els treballadors de caràcter essencial que depenen d’aquest executiu han passat la covid-19 encara que no hagin tingut símptomes i, a la vegada, identificar aquells pacients diagnosticats que han creat immunitat davant el coronavirus. Des del govern aranès han explicat que han pres aquesta decisió després de saber que, almenys de moment, el Departament de Salut no farà extensives aquestes proves a professionals ni a la població. La realització del test, però, serà de caràcter voluntari i també es farà als pacients que han ingressat amb pneumònia, així com també als casos lleus en aïllament domiciliari.

Des del Conselh Generau d’Aran i la seva àrea sanitària es considera molt necessari poder disposar d’aquesta informació per ajustar i reorganitzar els treballs assistencials i, a més, protegir als professionals i, en conseqüència, a la població. De moment, s’ha dut a terme la prova PCR a tots els usuaris de la residència Sant Antòni, i així mateix, en els darrers tres dies s’han realitzat test serològics enviats per Salut als propis residents i als treballadors de la residència per expressa indicació d’aquest departament.Pel que fa a les proves serològiques que es faran, i que són els únics dels denominats “test ràpids” que es realitzen en aquests moments, val a dir que la informació que aporten en cas d’un resultat negatiu és que la persona ha passat la malaltia i ha creat anticossos. Des del govern aranès consideren que el fet de poder identificar als professionals ja immunitzats és un pas important perquè el sistema sanitari de la Val pugui enfrontar en les millors condicions aquesta situació.