Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

L’APE demana al govern de Colau que exigeixi a Endesa la condonació del 100% del deute de famílies vulnerables

ACN Barcelona.-L’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) demana al govern d’Ada Colau que exigeixi a Endesa la condonació del 100% del deute de les famílies vulnerables. “A dia d’avui Endesa […]

Avatar
Agències 17/09/2019

ACN Barcelona.-L’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) demana al govern d’Ada Colau que exigeixi a Endesa la condonació del 100% del deute de les famílies vulnerables. “A dia d’avui Endesa encara no s’ha retractat de la carta i l’1 d’octubre encara està més a prop”, ha apuntat en declaracions als mitjans la portaveu de l’APE, Maria Campuzano, abans de reunir-se amb la regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, Lucía Martín. L’entitat vol un “posicionament clar i contundent” per part del govern perquè s’aprovi al ple la moció consensuada a Terrassa per una cinquantena d’ajuntaments fa menys de dues setmanes.

Davant “l’amenaça” d’Endesa de tallar la llum a famílies vulnerables si les administracions no assumeixen el 50% dels impagaments, una cinquantena de consistoris van consensuar a principis de setembre elevar als respectius plens una moció perquè sigui la companyia elèctrica qui assumeixi la totalitat del deute.En el cas de Barcelona, Endesa demana un deute de gairebé tres milions d’euros que afecta unes 3.790 famílies que podrien estar exposades a un tall de llum o de gas a partir de l’u d’octubre, segons dades de l’APE.A més de reunir-se amb el govern municipal, l’aliança també té previst trobar-se amb la resta de grups amb representació al consistori barceloní.Segons ha avançat Campuzano, també mantindran en els pròxims dies reunions amb els ajuntaments de Lleida, Tarragona i Girona, entre altres. “L’objectiu és enviar un missatge clar a Endesa: no volem que es destini més diners públics a continuar fent créixer els beneficis d’aquesta empresa”, ha conclòs.A banda, també demanen a Barcelona i la resta del món municipal que s’actuï “amb contundència” i s’apliquin sancions si es produeix algun tall de llum.