Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

L’Any de Commemoració de Manresa 2022 porta 200.000 visitants i un impacte econòmic de més de 3 MEUR

ACN Manresa – La capital del Bages ha tancat l’Any de Commemoració del Manresa 2022 amb un total de 201.799 visitants a la ciutat i un impacte econòmic de 3,07 […]

Agències 03/03/2023

ACN Manresa – La capital del Bages ha tancat l’Any de Commemoració del Manresa 2022 amb un total de 201.799 visitants a la ciutat i un impacte econòmic de 3,07 milions d’euros durant el 2022. Ho ha explicat aquest divendres l’alcalde de la ciutat, Marc Aloy i el regidor de Turisme i Projecció de Ciutat, Joan Calmet. En fan una valoració “molt positiva” i asseguren que els objectis marxats s’han assolit. La celebració va incloure la programació de més de 200 activitats i, específicament, van sumar un total de 51.313 assistents entre els actes culturals, esportius o espirituals, entre d’altres. La inversió destinada ha estat d’1,49 milions d’euros, la meitat dels quals s’han finançat amb subvencions, patrocinadors i entrades venudes.

Durant el 2022 s’han comptabilitzat 201.799 serveis turístics, sumant tant les visites als equipaments turístics municipals, com les de l’Oficina de Turisme o del Carrer del Balç, com les visites a altres espais com La Cova, La Seu, l’Oller del Mas o els recursos del Parc de la Sèquia. Aquesta xifra de visitants suposa un impacte econòmic per la ciutat de 3,07 milions d’euros, segons el Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona, que estableix un valor de 15,35 euros per cada servei turístic, que s’inverteixen bàsicament en la restauració, el comerç i en els propis equipaments turístics, i que no comptabilitza les pernoctacions

Entre tota la programació desplegada al llarg de l’any, destaca  el Fòrum Internacional d’Espiritualitat Cruïlla de Camins, amb la presència d’una setantena de líders i representants religiosos mundials; la multitudinària Refesta del Camí Ignasià, amb la col·laboració de totes les entitats de cultura popular i la incorporació del Passeig del Riu i el Pont Vell com a nou espai festiu de la ciutat; l’edició especial del cicle Sons del Camí amb els concerts de Noa, l’Orfeón Donostiarra o Ramon Mirabet; les dues accions artístiques de l’escultor danès Björn Nörgaard al voltant del Centenari Joseph Beuys, o la programació de concerts únics com els de l’Escolania de Montserrat o el de Jordi Savall, a la Basílica de la Seu.

Des de l’Ajuntament assenyalen que, passat l’Any de Commemoració, ara el projecte global –que va arrencar el 2014– seguirà caminant amb l’objectiu de “continuar la consolidació de Manresa com a destinació turística i de promocionar la ciutat” com a final del Camí Ignasià. En els darrers 7 anys la ciutat ha rebut més d’un milió de visitants, que han generat un impacte econòmic de 16,2 milions d’euros. També s’ha subratllat la inversió que s’ha pogut realitzar des del 2014 en obres a l’espai públic i al patrimoni, que ascendeix a 18 milions d’euros, dels quals el 67% ha provingut de subvencions externes.