Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

L’anunci dels XV Premis Gaudí reivindica tots els oficis del cinema

ACN Barcelona – L’Acadèmia del Cinema Català engega aquest dijous la campanya dels XV Premis Gaudí amb l’estrena de l’anunci promocional que es podrà veure a TV3, els cinemes, les […]

Agències 12/01/2023

ACN Barcelona – L’Acadèmia del Cinema Català engega aquest dijous la campanya dels XV Premis Gaudí amb l’estrena de l’anunci promocional que es podrà veure a TV3, els cinemes, les pantalles de TMB i FGC. La peça, dirigida per Celia Giraldo, i les fotografies que l’acompanyen, obra de Tanit Plana, estan inspirades pel lema ‘Cultivar’ i juguen amb la idea de conrear el talent de tots els oficis del cinema per continuar recollint-ne els fruits en el futur. L’Acadèmia reivindica així tot el procés cinematogràfic i la necessitat de cuidar-lo. Aquest serà un dels leitmotivs de la gala de lliurament dels guardons, que tindrà lloc el diumenge 22 de gener a la Sala Oval del MNAC, presentada per Llum Barrera.

Els protagonistes de l’espot, produït per La Lupe, són la cineasta Júlia de Paz Solvas, directora d’’Ama’ (2020) i del curt ‘Harta’, nominat enguany; l’actriu Adriana Fuertes, que ara comença la seva carrera com a guionista resident de l’Acadèmia; Juno Álvarez, que treballa en el departament de so; el gaffer (cap d’elèctrics) Lluís Maymó; l’especialista en efectes visuals Anna Aragonès, guanyadora d’un Gaudí; el director artístic Balter Gallart, que té tres premis Gaudí, i l’actriu i presentadora de la gala d’enguany Llum Barrera.

<strong>Rodatge en un camp de cultiu centenari</strong>

Gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, l’espot s’ha rodat a Can Bell, finca amb vinyes recuperades i una masia documentada l’any 1158; i a l’entorn del Pi d’en Xandri, dins la zona de Torre Negra. Amb aquesta iniciativa, el municipi referma la seva voluntat d’esdevenir ciutat de rodatges de la mà del servei Sant Cugat City of Film.