Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

L’antiga residència de gent gran d’Amposta pot acollir ja fins a 76 pacients de covid-19

ACN Amposta.-L’antiga residència de gent gran d’Amposta està preparada, des d’aquest dilluns, per acollir fins a 76 pacients de covid-19, segons ha informat el Departament de Salut. Durant els últims […]

Avatar
Agències 06/04/2020

ACN Amposta.-L’antiga residència de gent gran d’Amposta està preparada, des d’aquest dilluns, per acollir fins a 76 pacients de covid-19, segons ha informat el Departament de Salut. Durant els últims dies s’ha treballat per condicionar l’espai efectuant les reparacions imprescindibles així com dotant-lo del material necessari per poder rebre els malalts. A l’inici de la crisi, l’Ajuntament d’Amposta va posar a disposició de la Regió Sanitària aquestes dependències, que es trobaven fora d’ús des de l’any 2017. Per les seves característiques, Salut va entendre que era una “molt bona opció” per incrementar la capacitat de llits disponibles per determinats perfils de pacients, que dependrà principalment de les necessitats de cada coment.

Distribuïdes en quatre plantes, les instal·lacions de l’antiga residència de gent gran disposen d’habituacions individuals i dobles amb un total de 76 llits i banys adaptats. En totes les plantes hi ha espais de control i sales d’estar. També compta amb accés amb rampa per a llitera i cadira així com ascensors on caben els llits. El Departament preveu que hi puguin ingressar persones que han estat en estret contacte amb positius confirmats de covid-19, als quals se’ls recomana confinament i no el poden fer de forma adequada al seu domicili, així com altres que no poden retornar al seu lloc de residència. Tot i això no es preveu que aquest sigui el perfil més freqüent. També hi podrien ingressar casos probables o confirmats amb simptomatologia respiratòria lleu sense possibilitat de seguiment adequat a domicili.També de forma coordinada amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies es poden derivar a aquest nou espai es podran derivar persones grans contagiades amb covid-19 que habitualment estan en una residència i per la seva situació clínica poden requerir major intensitat de cures i també aquelles a qui, per raons diverses, no se’ls pot garantir un aïllament adequat. En aquest cas, serà Treball qui aporti una part dels professionals.Segons el perfil de les persones que hi ingressin, s’encarregaran del seguiment els professionals d’Atenció Primària. En el cas de major intensitat de cures, el seguiment l’efectuaran professionals de l’Hospital Comarcal d’Amposta, que també s’encarrega de la logística, la bugaderia, la neteja i el menjar, entre d’altres aspectes.