Dijous, 30 de juny de 2022 - Edició 1435
La República

L’anestesiòleg Josep Vilaplana continuarà presidint el Col·legi de Metges de Girona

ACN Girona – La junta electoral del Col·legi Oficial de Metges de Girona ha proclamat guanyadora la candidatura encapçalada pel doctor Josep Vilaplana, que renova el mandat com a president […]

Agències 17/05/2022

ACN Girona – La junta electoral del Col·legi Oficial de Metges de Girona ha proclamat guanyadora la candidatura encapçalada pel doctor Josep Vilaplana, que renova el mandat com a president dels metges gironins i amb el mateix equip dels darrers quatre anys. És l’única candidatura que s’ha presentat. L’objectiu per al proper mandat és “continuar defensant la professió mèdica” i contribuir a la millora de la salut de la ciutadania. L’equip està acabant de definir el programa de govern però ja avancen que la intenció és culminar projectes engegats. Un dels reptes, el futur Trueta. El COMG donarà continuïtat a l’observatori creat per fer seguiment del projecte del nou campus de la salut perquè sigui “una realitat el més aviat possible”.

Vilaplana renova el mandat com a president amb el mateix equip dels últims quatre anys, integrat pels doctors Pepi Miro, cap del servei d’anatomia patològica de la Clínica Girona; Carme Busquets, excap clínic de dolor agut i crònic al Clínic de Barcelona i ja jubilada; Rafael Fuentes, de l’Institut Català d’Oncologia al Trueta i Clínica Bofill; Teresa Mir, metgessa de família a Olot; Albert Molins, del servei de neurologia del Trueta; Carolina Roig, metgessa de família a Cassà de la Selva-Caldes; Ramon Masvidal, excap del servei de cirurgia general i de l’aparell digestiu a Olot i ara a la Bofill; Josep Gil, metge de família a Blanes i Anna Preses, del servei d’angiologia i cirurgia vascular del Trueta.

Nascut a Girona el 1959 i especialitzat en anestesiologia, reanimació i terapèutica del dolor el 1988, Josep Vilaplana és membre del servei d’anestesiologia i reanimació del Trueta. També tracta el dolor crònic a la Clínica Bofill. Màster en economia de la salut i del medicament per la UPF-BSM. Ha estat president del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya del 2016 al 2020 i és president del COMG des del 2014.

La junta que renova passa comptes de la feina feta en els darrers quatre anys i apunta que han pogut donar impuls a la formació mèdica, un dels pilars del seu projecte, amb programes específics per fomentar la recerca o augmentar les beques residents per a rotacions a l’estranger. També sostenen que han enfortit el Col·legi de Metges i les seves instal·lacions amb la reforma integral la tercera planta de la seu per aprofitar l’espai i posar-lo a disposició de la col·legiació.

Durant l’últim mandat han llançat l’app ‘Metges de Girona’ per tenir una relació bidireccional amb la col·legiació, han organitzat un programa d’actes amb motiu del 120è aniversari i han iniciat el procés de digitalització dels fons documentals del COMG, amb la col·laboració de la Universitat de Girona. Un procés que aquest 2022 ha començat l’última fase.

En relació a la defensa de la professió i del territori, el COMG ha creat enguany l’Observatori del Campus de Salut Girona – Nou Trueta per fer un seguiment del projecte del nou campus de salut que ha d’incloure el nou hospital, entre altres equipaments, perquè sigui una realitat el més aviat possible o dins el termini establert.

A banda, han fet 48 posicionaments vinculats a l’actualitat sanitària i a la defensa de la professió mèdica i sanitària que s’han fet públics en els últims quatre anys, setze dels quals durant la pandèmia per denunciar les condicions dels professionals sanitaris i fer una crida de voluntaris, entre altres accions.

Culminar projectes

En els pròxims quatre anys, preveuen continuar defensant la professió mèdica i contribuint a la millora de la salut de la ciutadania amb un programa de govern que estan ultimant i que busca culminar els projectes engegats.

L’objectiu és mantenir les quatre grans línies estratègiques: Defensar un sistema sanitari de qualitat, tant públic com privat; donar suport al desenvolupament mèdic, amb ajudes per a la formació; ser útil i transparent per la col·legiació i posar en valor la història i la vessant més altruista de la professió.