Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

L’ANC recollirà firmes per denunciar la “repressió constant” contra l’independentisme davant de Cunillera i de la UE

ACN Barcelona.-L’Assemblea Nacional Catalana iniciarà una recollida de firmes amb l’objectiu de dur la “repressió constant” cap a l’independentisme davant de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, […]

Agències 11/11/2020

ACN Barcelona.-L’Assemblea Nacional Catalana iniciarà una recollida de firmes amb l’objectiu de dur la “repressió constant” cap a l’independentisme davant de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, i de les institucions europees. Ho ha explicat en una roda de premsa aquest dimecres la coordinadora de la Sectorial de Persones Represaliades de l’ANC, Elisenda Romeu, que ha considerat “molt important fer pressió a la Unió Europea i a l’Estat espanyol”. “Hi ha tres generacions vives de persones que estan represaliades i això no pot ser”, ha criticat, ja que algunes ja van ser-ho durant el franquisme i ara tornen a viure situacions similars, ha afirmat.

La iniciativa pretén dur el cas català a la Comissió Europea i al Consell Europeu, ha detallat Romeu, i denunciar davant de la Delegació del govern espanyol a Catalunya que “s’estan utilitzant les mateixes eines que durant el franquisme per represaliar el poble català”. Les firmes recollides seran adhesions a un manifest que exigeix la “llibertat immediata de totes les preses i els presos” i el retorn dels “exiliats i exiliades polítiques”. S’hi reclama l’arxivament de totes les causes obertes contra el moviment independentista i el lliure exercici de la llibertat de pensament i d’expressió, així com del dret a l’autodeterminació. A més, sol·licita una “investigació exhaustiva sobre la violació constant dels drets fonamentals” a Catalunya per per part d’un “òrgan internacional independent”.Subscriuen la iniciativa, a banda de l’ANC, Comissió de la Dignitat, l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Coordinadora Antirepressiva, Col·lectiu Mar, Esquerra Castellana, Comitè de Detinguts de l’1 d’Octubre a Madrid i la Xarxa Antirepressió de Familiars de Detingudes.