Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

L’ANC fa un balanç crític d’un Govern Aragonès “instal·lat en el frau democràtic, la covardia i el col·laboracionisme”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – L’ANC ha fet un balanç molt crític dels dos primers anys del Govern Aragonès i ha assegurat que l’executiu està “instal·lat en el frau democràtic, la covardia, el col·laboracionisme i la renúncia a aconseguir la llibertat del país”. “El Govern català ha deixat de banda l’objectiu essencial d’aquesta legislatura: fer efectiva la independència”, ha etzibat l’entitat liderada per Dolors Feliu en un dur comunicat. “Des de l’Assemblea ens sembla evident que s’ha optat per donar suport al govern de l’Estat sense cap mena de pressió, confrontació ni exigències d’independència”, ha lamentat l’ANC. “S’ha malbaratat el mandat del 52% i s’ha venut la victòria a preu de saldo a un Estat que s’ha vist així enfortit i encoratjat”, ha assegurat l’entitat.

<strong>”Hem passat de la confrontació a fer seguidisme”</strong>

Publicitat

“No només s’ha passat de la voluntat de confrontació a fer seguidisme, hem anat un pas més i directament s’està portant a terme un col·laboracionisme flagrant i del tot inadmissible”, ha criticat obertament l’ANC. “Un govern ha d’estar al costat de la ciutadania que governa, defensant-la dels atacs de l’estat repressor, en cap cas ha de situar-se ben a la vora del repressor i en contra la gent que l’ha votat”, ha reflexionat en veu alta l’entitat independentista, que ha carregat contra la taula de diàleg i l’acord de claredat. “La taula de diàleg ben aviat va quedar reduïda a una tauleta de diàleg esquifida (…) per fer el cafè mentre parlaven de les engrunes del pressupost estatal que ens tocarien en la repartició autonomista”, ha recordat l’ANC.

“I l’acord de claredat és una iniciativa fruit d’un govern mancat de lideratge independentista, amb una submissió absoluta a les indicacions i exigències del govern de l’Estat”, ha insistit l’Assemblea, que també ha disparat amb bala contra la reforma del Codi Penal, l’eliminació del delicte de sedició i la incorporació dels desordres públics agreujats, que penalitza la mobilització popular. “Aquest govern ha oblidat que precisament les mobilitzacions ciutadanes han estat i segur seran en el futur una eina per aconseguir la independència?”, s’ha preguntat en veu alta l’ANC. “No creiem que ho hagin oblidat, senzillament els seus interessos i els dels seus votants han canviat radicalment”, ha constatat l’Assemblea.

Finalment, l’ANC ha volgut recordar que el president Aragonès s’havia compromès a sotmetre’s a una qüestió de confiança a l’equador de la legislatura. “La moció no s’ha presentat i el president Aragonès no ha respectat la paraula donada, incomplint els valors d’honestedat i honorabilitat”, ha conclòs l’entitat encapçalada per Dolors Feliu.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió