Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

L’ANC estudia demanar una DUI si a les properes eleccions catalanes hi ha més del 50% de vots netament independentistes

ACN Barcelona.-L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) debatrà aquest diumenge si estableix en el seu full de ruta exigir culminar per la via unilateral el procés iniciat l’1-O amb una declaració d’independència […]

Agències 29/04/2019

ACN Barcelona.-L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) debatrà aquest diumenge si estableix en el seu full de ruta exigir culminar per la via unilateral el procés iniciat l’1-O amb una declaració d’independència feta pel Parlament o per l’Assemblea de Càrrecs Electes. Segons la ponència del full de ruta 2019-2010 que es portarà a debat, l’organització es planteja reclamar la DUI en cas que les coalicions electorals “indubtablement independentistes” assolissin més de la meitat dels vots al Parlament de Catalunya. L’Assemblea creu que és possible que després de les eleccions municipals i europees i de la finalització del judici de l’1-O es convoquin eleccions catalanes per la falta d'”estratègia comuna per assolir la independència”.

L’entitat contempla que perquè l’escenari unilateral es desenvolupi amb èxit cal “alinear” el Govern, el Parlament, la resta d’institucions i la ciutadania mobilitzada. Amb tots els actors “alineats”, es proposa que es revalidi la declaració d’independència al Parlament i publicar-la al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i fer una proclamació solemne de la república catalana davant del món. A continuació es detalla que caldria abaixar la bandera espanyola del Palau de la Generalitat i del Parlament de Catalunya, demanar el reconeixement internacional de la independència de Catalunya i constituir-se en estat. La ponència de full de ruta que es debat també estableix que es publiquin els decrets de desenvolupament de la llei de transitorietat jurídica, deixar en llibertat els “presos polítics i organitzar el retorn dels exiliats”. En darrer terme, el document constata que les institucions i, si cal, la societat civil hauran d’activar el “pla d’organització del territori d’una manera indefinida en compliment de la legislació vigent de l’estat constituït”. L’Assemblea Nacional Catalan celebrarà la seva setena assemblea general ordinària aquest diumenge a Tarragona. La trobada servirà per fixar el nou full de ruta de l’entitat i es votarà una reforma dels estatuts i del reglament de règim intern. Segons ha informat l’entitat, l’assemblea al Tàrraco Arena comptarà amb la presència del president de la Generalitat, Quim Torra, i representants dels grups parlamentaris.