Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

L’ANC crida les empreses “deslligades de les pressions de l’Estat” a sumar-se al cercador de companyies “compromeses”

ACN Barcelona.-L’ANC ha fet una crida a les empreses perquè se sumin al buscador de les companyies que potencien l’economia catalana i que estan “deslligades de les pressions” de l’Estat, […]

Avatar
Agències 20/06/2019

ACN Barcelona.-L’ANC ha fet una crida a les empreses perquè se sumin al buscador de les companyies que potencien l’economia catalana i que estan “deslligades de les pressions” de l’Estat, després de “l’estratègia de la por” de l’octubre del 2017, quan diverses empreses van desplaçar la seu social a fora de Catalunya. La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha explicat que la campanya ‘Consum Estratègic’, de la qual ara es dona el tret de sortida a la segona fase, s’inscriu dins d’una estratègia de “no cooperació” amb qui exerceix el poder “de manera autoritària” en l’àmbit econòmic. Segons l’entitat, 11 empreses s’han beneficiat de 148.000 nous contractes durant la primera fase de la campanya, iniciada fa vuit mesos, i creuen que la iniciativa hi pot haver contribuït.

Paluzie ha explicat aquest dijous en roda de premsa que no es tracta de si aquestes empreses estan a favor o no de la independència, sinó de la seva “neutralitat” i de “potenciar un tipus d’economia menys dependent dels oligopolis” i de les “ordres”. “Com quan van sortir en manada –de Catalunya- sense tenir cap necessitat objectiva”, ha afegit. En aquest sentit, ha considerat que tampoc hi ha “cap problema” en què es potenciïn, per exemple, bancs estrangers, perquè “no tenen perquè estar a favor de la independència”.