Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

L’ANC celebra la resposta del TJUE a Llarena sobre l’extradició de Puigdemont: “Afegeix alguns matisos positius”

ACN Barcelona – L’ANC ha celebrat la resposta del Tribunal de Justícia de la Unió Europea a les prejudicials del jutge del Tribunal Pablo Llarena sobre el marge de maniobra […]

Agències 31/01/2023

ACN Barcelona – L’ANC ha celebrat la resposta del Tribunal de Justícia de la Unió Europea a les prejudicials del jutge del Tribunal Pablo Llarena sobre el marge de maniobra de Bèlgica o Itàlia per rebutjar una euroordre contra l’expresident Carles Puigdemont si hi ha un risc de vulneració de drets fonamentals perquè considera que “afegeix alguns matisos positius”. En aquest sentit, consideren que “obre la porta a la possibilitat que es demostri que la ciutadania de Catalunya és un grup identificable de persones que s’enfronten a deficiències del sistema judicial que afecten la protecció dels seus drets”. Així, admeten que sense aquesta escletxa seria “gairebé impossible” demostrar una deficiència generalitzada del sistema judicial espanyol.

“Hi ha una finestra d’oportunitat més gran perquè els advocats de la defensa demostrin que els catalans a favor de la independència poden veure els seus drets vulnerats com a grup específic i fàcilment identificable”, apunten en un comunicat publicat aquest dimarts.

En declaracions als mitjans durant una protesta contra Felip VI, la presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, ha matisat que, si bé hi ha “una persecució” de la ideologia independentista , aquesta “traspua” a “tot el poble català”. “El grup és el poble de Catalunya i es focalitza en un determinat moviment com és l’independentista”, ha subratllat.

Feliu ha recordat que “la ideologia independentista està representada amb un 52% de vots al Parlament de Catalunya”. “Afecta a tot el poble de Catalunya”, ha conclòs. A més, la presidenta de l’ANC considera que aquesta “persecució” ha afectat “tots els president de la Generalitat”.