Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

L’ANC, a la manifestació de Som Escola: “Només la independència salvarà la llengua catalana”

ACN Barcelona.-L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) han organitzat un acte polític previ al tret de sortida de la mobilització de Som Escola. […]

Agències 18/12/2021

ACN Barcelona.-L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) han organitzat un acte polític previ al tret de sortida de la mobilització de Som Escola. “Només la independència salvarà la llengua catalana”, ha volgut deixar clar la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, que ha recordat com el model d’immersió és un dels consensos del país “i això no ha estat cap impediment per l’estat espanyol per passar-hi per sobre”. “No podem blindar res, només un estat català ens blindarà. És la independència la que ens garantirà el futur del català i de l’escola catalana”, ha insistit Paluzie, que ha exigit al Govern aplicar “la immersió a tota l’educació obligatòria i acabar amb la deixadesa dels darrers anys”.

Segons la presidenta de l’ANC, les sentències sobre la immersió lingüística i l’escola Turó del Drac de Canet de Mar “són una expressió més de la voluntat de dominació, assimilació forçosa i anorreament de la nostra llengua, cultura i identitat nacional per part de l’estat espanyol”. “Deixem de dir d’una vegada que dins l’Estat podem blindar la immersió, el català a l’audiovisual, les inversions en infraestructures o qualsevol altra cosa sobre la qual legislem al Parlament, o negociem amb el govern de l’Estat”, ha etzibat Paluzie, que ha llançat un últim missatge dirigit a l’executiu liderat per Aragonès. “Cal defensar el català a les escoles amb una estratègia institucional intel·ligent de desobediència institucional i civil, que no deixi sols els mestres”, ha conclòs la presidenta de l’ANC.