Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

L’AMI dona suport a Solé i denuncia la “persecució” que pateixen electes locals

ACN Barcelona.-L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha donat suport al conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, davant l’any d’inhabilitació pel seu paper a l’1-O com […]

Avatar
Agències 21/01/2021

ACN Barcelona.-L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha donat suport al conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, davant l’any d’inhabilitació pel seu paper a l’1-O com a alcalde d’Agramunt. En un comunicat, l’entitat ha recordat que Solé és converteix en el primer alcalde inhabilitat pel referèndum del 2017 i ha assenyalat que la sentència no és ferma i es pot recórrer al Tribunal Suprem. L’AMI denuncia la “persecució” que pateixen electes locals per l’expressió d’idees polítiques “totalment legítimes en una democràcia consolidada” i la “instrumentalització de la justícia per a finalitats polítiques”.

L’AMI ha obert un formulari d’adhesió per tal de donar suport a Solé i rebutjar la sentència del TSJC. Un formulari que es pot trobar a la pàgina web de l’AMI i que també s’ha fet arribar a tots els ajuntaments, consells comarcals i diputacions catalanes. Properament, l’entitat també té previst fer arribar una moció en el mateix sentit per tal que els ajuntaments que ho vulguin puguin portar el suport a Solé al ple municipal.”La persecució del món local ha estat una constant en el darrers anys per diferents temes relacionats amb la sobirania del poble català, com les banderes o els posicionaments de caire polític i és en aquest sentit que s’ha arribat a l’escandalosa xifra de 600 contenciosos que els ajuntaments i els alcaldes i alcaldesses carreguen sobre les seves espatlles”, lamenta l’AMI. I recorda que en relació a la participació d’alcaldes i alcaldesses en el referèndum de l’1-O, encara queden una desena de causes obertes en diferents jutjats del territori català. Tot i aquesta situació, l’AMI assegura que el món local català es manté “ferm” en les seves idees i en el compromís amb la república catalana.