Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

L’AMI demana als ajuntaments que retornin els exemplars de la Constitució enviats per Arrimadas

ACN Barcelona.-El president de l’Associació de Municipis per la Independència, Josep Maria Cervera, ha anunciat que l’entitat enviarà telemàticament les declaracions d’independència dels 193 estats membres de les Nacions Unides […]

Avatar
Agències 10/12/2020

ACN Barcelona.-El president de l’Associació de Municipis per la Independència, Josep Maria Cervera, ha anunciat que l’entitat enviarà telemàticament les declaracions d’independència dels 193 estats membres de les Nacions Unides a la presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas. Després que Arrimadas hagi explicat que Cs enviarà un exemplar de la Constitució a cada ajuntament independentista per reivindicar-la, Cervera ha instat els consistoris a ser “prudents” amb els exemplars i que els retornin al seu destinatari per evitar que produeixin contagis de la covid-19. En declaracions a l’ACN, Cervera ha lamentat que Arrimadas hagi incomplert les recomanacions sanitàries de prioritzar els mitjans telemàtics i ha recomanat als ajuntaments “no obrir” els paquets.

La líder de Ciutadans va explicar diumenge passat que enviaria exemplars de la Constitució als ajuntaments independentistes en creure que estava “amenaçada” i que calia reivindicar-la. El president de l’AMI ha ratificat que la carta magna està “amenaçada” i ha afegit que també ho estan els fonaments de l’estat espanyol. “La Constitució està amenaçada no pels ajuntaments independentistes sinó per la manera com s’ha interpretat, amb una lectura restrictiva i manipulada per part dels diferents poders de l’Estat”, ha exposat en declaracions a l’ACN.En aquest punt, Cervera ha lamentat que la Constitució hagi servit “només” per “limitar llibertats, protegir la “sacrosanta” unitat de l’Estat i per mantenir “l’stato quo” heretat pel feixisme. El també alcalde del Port de la Selva ha opinat que la Constitució ha servit per “accelerar” el procés independentista i ha recordat la sentència del Tribunal Constitucional (TC) contra l’Estatut. També ha expressat que la Constitució es fa seva la Declaració Universal de Drets Humans i que, tot i això, en els últims anys “s’han saltat tots els drets i llibertats que s’atorguen”. Coincidint amb el 72è aniversari de la Declaració Universal, Cervera ha lamentat que a Catalunya es produeixin empresonaments “arbitraris”, judicis “imparcials” i que s’hagi “coartat” la llibertat de pensament, ideològica i de reunió. Per aquest motiu des de l’AMI han apostat per fer arribar, per mitjans telemàtics, a Arrimadas la declaració universal dels drets humans així com les declaracions d’independència dels estats membres de la ONU. “El dret a l’autodeterminació és un dret innat de tots els pobles del món, també del català”, ha defensat.Finalment, Cervera ha exigit a la líder del partit liberal que tingui “respecte” per l’independentisme i els ajuntaments on governen formacions que formen part del moviment. Ha recordat que a Catalunya hi ha més de 800 ajuntaments gestionats per l’independentisme, que representen el 85% del conjunt dels ens locals catalans.