Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Lambán insisteix que Aragó no acceptarà l’acord dels Jocs d’Hivern validat pel COE perquè no és equilibrat

ACN Saragossa – El president d’Aragó, Javier Lambán, insisteix que no acceptarà l’acord dels Jocs Olímpics d’Hivern de 2030 validat pel Comitè Olímpic Espanyol (COE) perquè encara hi ha molts […]

Agències 01/04/2022

ACN Saragossa – El president d’Aragó, Javier Lambán, insisteix que no acceptarà l’acord dels Jocs Olímpics d’Hivern de 2030 validat pel Comitè Olímpic Espanyol (COE) perquè encara hi ha molts detalls per pactar i perquè la proposta no és “equilibrada”. Lambán s’ha despenjat de la reunió d’aquest divendres a Madrid convocada pel COE, on Estat i Generalitat han signat l’acord tècnic de la candidatura, tot i estar-hi convidat. Des de l’escola Gustavo Adolfo Bécquer de Saragossa ha dit que presentaran la seva proposta la setmana que ve i ha reiterat que totes les estacions del Pirineu, com Formigal o Cerler, han d’acollir alguna prova. “Només podem tancar una candidatura quan l’acord ho sigui en tots els termes i defensi els interessos d’Aragó”, ha sentenciat.

Lambán critica que s’hagi acordat una candidatura sense haver parlat ni del nom, ni del repartiment de les proves ni de les seus. “No podem anar pactant per parts i que això ens porti a un final incert”, lamenta.

El president d’Aragó confia que es pugui arribar a un acord “just” pel bé d’Espanya, de l’esport espanyol i de les relacions entre Catalunya i l’Aragó però insisteix que ha de posar per davant la defensa de l’interès d’Aragó. “Per nosaltres els Jocs Olímpics són molt importants però és infinitament més important Aragó” i la proposta actual “no tracta igual Aragó i Catalunya”, diu.

<strong>Demana al COE que “aclareixi” a qui defensa</strong>

Lambán, després d’aquestes declaracions fetes a Saragossa, ha escrit a les xarxes socials que el COE “hauria de respectar el govern d’Aragó i la immensa majoria de la societat aragonesa que es considera maltractada per la proposta dels jocs del 2030”. El president d’Aragó ha demanat al COE que “aclareixi si defensa Espanya o només Catalunya”.