Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

L’AMB vol que els ciutadans deixin de pagar el manteniment dels comptadors d’aigua

ACN Barcelona.-El vicepresident de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Eloi Badia, ha plantejat que els 36 municipis que formen el consorci deixin de pagar el manteniment dels comptadors d’aigua en considerar […]

Avatar
Agències 08/04/2019

ACN Barcelona.-El vicepresident de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Eloi Badia, ha plantejat que els 36 municipis que formen el consorci deixin de pagar el manteniment dels comptadors d’aigua en considerar que no té sentit abonar aquest import perquè quan s’espatllen es reemplacen, segons ha informat aquest dilluns RAC1. Segons sosté l’AMB, la falta de competència ha disparat les preus del manteniment dels comptadors i ha suggerit que Aigües de Barcelona deixi d’externalitzar aquest servei i passi a ser propietària dels aparells. El vicepresident de l’AMB calcula que la factura es podria rebaixar un 6% per als consumidors, fins als 20 milions d’euros.

Segons Badia, el sistema “no s’ha liberalitzat realment” perquè quan s’entra a la pàgina web per poder contractar una empresa de comptadors, només n’apareix una i això, argumenta, vulnera la llei de la competència. “Com que això està regulat des de l’administració, farem un concurs i aquella companyia que, d’acord amb la llei, ens els ofereixi més barats, seran els comptadors que instal·larem, assenyala Badia.Fins ara, d’acord amb dades de l’AMB, hi ha uns deu mil clients ja han deixar de pagar la part de la factura que fa referència al manteniment dels comptadors i afirma que Agbar no els reclamarà l’import per la via judicial perquè sap que no guanyaria el cas.