Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

L’AMB reclama la preservació dels llocs de treball i la indústria de l’automoció després de l’anunci de Nissan

ACN Barcelona.-El Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat aquest dijous una declaració de suport als treballadors de Nissan, després que la companyia hagi anunciat el tancament […]

Avatar
Agències 28/05/2020

ACN Barcelona.-El Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat aquest dijous una declaració de suport als treballadors de Nissan, després que la companyia hagi anunciat el tancament dels seus centres de treballa a Catalunya. La mesura acabarà afectant uns 25.000 llocs de treball, entre directes i indirectes, del sector de l’automoció. En aquest sentit, des de l’AMB reclamen al Govern i a l’Estat que adoptin “les mesures necessàries per preservar l’activitat industrial” vinculada a l’automoció: “Tenim capacitats en R+D+I i professionals per mantenir una indústria estratègica que preservi milers de llocs de treball i aposti per la innovació en mobilitat sostenible”.

La decisió de Nissan afecta les plantes que la multinacional japonesa te a la Zona Franca de Barcelona, Montcada i Reixac, Sant Andreu de la Barca, el Prat de Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat. La declaració de l’AMB mostra especial “preocupació” per les conseqüències que això tindrà per als treballadors de Nissan i les empreses proveïdores.”El sector de l’automoció ha estat estratègic i de lideratge a Catalunya, és un motor important de l’economia, amb un teixit industrial consolidat, amb oportunitats de futur que genera riquesa i dona feina a centenars de milers de persones a Catalunya”, recita el text aprovat al Consell Metropolità.