Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

L’AMB justifica els expedients sancionadors del Parc Agrari del Baix Llobregat per vulneracions de legalitat urbanística

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) justifica els expedients sancionadors interposats a pagesos del Parc Agrari del Baix Llobregat perquè s’han detectat possibles vulneracions de la legalitat urbanística. En un comunicat, es respon a la queixa de l’Institut Agrícola Català Sant Isidre, que plantejava un xoc entre la normativa del parc i la d’instàncies superior. Entre alguns dels aspectes destacats hi ha l’existència de casetes per a ús dels treballadors o tanques, que segueixen la normativa laboral, sanitària o la d’asseguradores. L’AMB destaca, però, que el parc agrari és un espai protegit regulat per un Pla Especial aprovat definitivament l’any 2015 per la Generalitat, i que es regeixen per aquest fet.

En aquest sentit, asseguren que “no va ni pot anar contra el marc normatiu general” i que “no hi ha inseguretat jurídica”. Així, apunten que la vigilància i el control del compliment del planejament correspon als ajuntaments, però que la majoria dels municipis que integren el parc han delegat les competències de protecció de la legalitat urbanística en l’AMB.

Publicitat

“Els expedient oberts per part de l’AMB fan referència a presumptes vulneracions de la legalitat urbanística, el Pla especial no impedeix el compliment de les normatives sectorials al·ludides en la nota de l’IACSI”, destaca l’AMB en un comunicat. En aquest sentit, destaca que el Pla Especial permet les construccions pels usos de magatzem, d’instal·lacions de seguretat i salut i d’altres relacionades directament amb l’activitat agrícola, si bé, en tant que espai protegit, “fixa unes condicions per preservar la naturalesa del règim no urbanitzable i de protecció agrícola”.

En aquest sentit, destaquen que l’alçada màxima de les tanques va passar de 2 metres a 1,5 metres, fet que respon a una prescripció introduïda per la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat a l’aprovació definitiva per raons de protecció del paisatge.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió