Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

L’AMB interposa una trentena de multes a VTC infractors els primers deu dies de setembre

ACN Barcelona.-L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha interposat més de 30 multes a VTC que han infringit el reglament de l’ens metropolità que obliga als vehicles de lloguer amb conductor […]

Avatar
Agències 13/09/2019

ACN Barcelona.-L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha interposat més de 30 multes a VTC que han infringit el reglament de l’ens metropolità que obliga als vehicles de lloguer amb conductor a precontractar els seus serveis, segons ha avançat el Tot Barcelona i ha confirmat l’ACN. La normativa ha entrat definitivament en vigor l’1 de setembre, encara que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va suspendre la necessitat de precontractar un VTC amb una hora d’antelació. Des de l’1 al 10 de setembre s’han sancionat 12 vehicles per no respectar el límit de 15 minuts de precontractació que marca el decret llei aprovat pel Govern i validat pel Parlament. També s’ha multat els cotxes que no s’havien inscrit al registre de serveis i per estacionar a la via a l’espera de captar viatgers. Al llarg del mes d’agost es va dur a terme una campanya informativa per conscienciar empreses del nou reglament.

Les dades s’han donat a conèixer en una reunió de la Taula Tècnica del Taxi. Les associacions de taxistes han aprofitat la trobada per demanar un distintiu que diferenciï les llicències VTC parelles de les imparelles perquè es pugui aplicar plenament el reglament. A més, també han reclamat que es tiri endavant una aplicació única pel sector i que s’ampliï el nombre d’inspectors que vigilen que no es cometen males praxis.