Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

L’AMB destina 26 milions d’euros al pla per a incentivar la mobilitat sostenible fins al 2023

ACN Barcelona.-El Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat el nou Pla de Mobilitat Sostenible fins al 2023, que està dotat amb 26 milions d’euros i marcarà […]

Avatar
Agències 28/01/2020

ACN Barcelona.-El Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat el nou Pla de Mobilitat Sostenible fins al 2023, que està dotat amb 26 milions d’euros i marcarà l’estratègia de la “mobilitat metropolitana sostenible i de baixes emissions” a la demarcació de Barcelona. Una de les novetats del pla és la línia de subvencions dotades amb 6 milions d’euros per facilitar als autònoms amb baixos ingressos finançar el canvi de vehicle contaminant que no pot circular per la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de la capital catalana. També es preveuen ajudes per a la compra de bicicletes elèctriques i la construcció d’infraestructura ciclable en els municipis, així com 7,9 milions per a serveis de l’AMB com electrolineres, Bicibox i l’aplicació mòbil AMB Aparcament, que avançarà en la regulació de la descàrrega urbana de mercaderies.

L’AMB destinarà 6 milions d’euros per a subvencions dirigides a autònoms amb baixos ingressos de l’àmbit de la distribució urbana de mercaderies i amb vehicles sense etiqueta, amb l’objectiu de finançar parcialment la renovació d’aquests vehicles. El programa també preveu 1,1 milions d’euros per subvencionar, a través de convenis amb els ajuntaments metropolitans, actuacions d’implantació de zones de baixes emissions locals, fora de l’àmbit de la ZBE.L’AMB també ampliarà la xarxa d’electrolineres, per als vehicles particulars, i electrificarà cotxeres i punts de recàrrega al carrer per al servei de Bus Metropolità. En concret, l’organisme preveu implementar més de 50 nous punts de recàrrega ràpida i semiràpida de vehicles elèctrics. Aquesta ampliació, dotada amb 3,39 milions d’euros, permetrà que tots els municipis de la metròpolis de Barcelona disposin d’un punt públic de recàrrega.A més, l’organisme metropolità regularà en les zones de descàrrega urbana de mercaderies (DUM) i crearà una aplicació per al sector de la logística. La dotació econòmica d’aquest projecte concret és de 422.372 euros. “Recordem que aquest segment representa el 20 % del parc circulant i representa un 40 % de les emissions contaminants”, ha exposat el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat, Antoni Poveda, en declaracions recollides en un comunicat.D’altra banda, l’AMB destinarà 4 milions d’euros a inversió en subministraments i equipaments que milloraran el servei de Bus Metropolità de gestió indirecta de l’AMB. En concret, les partides d’aquest concepte se centren en la millora de l’accessibilitat universal del servei, les instal·lacions de càrrega elèctrica que han de permetre incrementar el grau d’electrificació de la flota de Bus Metropolità, per valor de 2,4 milions d’euros.